Dvojica ASTRONOMA tvrde: Pronašli smo signal iz 234 CIVILIZACIJE!

Ilustracija

foto: Facebook/HubbleTelescope

Dvojica astronoma misle da su “iščupali” signal iz 234 vanzemaljske civilizacije.

Ermano Bora sa Univerziteta Laval u Kvebeku je još 2012. godine objasnio da laseri mogu da budu metod kojim ćemo primiti prvi kontakt od vanzemaljske inteligencije.

– Poslati ovakav signal ne bi bilo van naših trenutnih moći, ukoliko poželimo da “otkrijemo” svoje postojanje univerzumu, to bismo mogli uz pomoć Helios lasera iz Nacionalne laboratorije Lawrence Livermore.

Bora je zadužio diplomca Erika Trotijea da “pročešlja” 2,5 miliona zvezda u potrazi za takvim signalom, a on ih je pronašao u 234. Većina njih je u istom spektru kao i Sunce.

Bora je o rezultatima rekao:

– Moramo da sledimo naučni pristup, ne emotivni, ali intuitivno, to moje emocije govore, sumnjam da je u pitanju ETI signal.

Međutim, drugi astronomi su manje ubeđeni. Endrju Simion, direktor SETI istraživačkog centra na Berkli univerzitetu, kaže:

– Verovatno nema odvažnije tvrdnje u obzervacionoj astrofizici od one da je otkriven inteligentan život van ovog na Zemlji. To je neverovatno velika i složena materija i zato mnogi od nas posvećuju svoje živote ovoj oblasti i ulažemo tako mnogo energije u pokušaj da odgovorimo na ova pitanja – kaže Simion.

– Ali, ne možete davati takve definitivne tvrdnje osim ako niste iscrpili sva moguća sredstva da to proverite.

Ipak, mnogi smatraju da će prvi ljudski kontakt sa vanzemaljcima biti mnogo tajanstveniji od ogromnog svemirskog broda koji će sleteti na Menhetn.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs / indy100.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Dvojica ASTRONOMA tvrde: Pronašli smo signal iz 234 CIVILIZACIJE!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.