Miroslav LAZANSKI: Presuda ŠEŠELJU je šok za HRVATSKU koja mu je već presudila!

Advertisement

politicki-analiticar

Nakon Radovana Karadžića koji je u Hagu osuđen na 40 godina, tribunal doneo je presudu u kojoj proglašava da Vojislav Šešelj nije kriv po svih 9 tačaka optužnice.

Analitičar Miroslav Lazanski kaže da je presuda pomalo iznenađujuća, ali dobra vest za Srbiju.

– Koliko je to dobra vest za Šešelja lično i za njegovu porodicu, to je dobra vest i za Srbiju – rekao je Lazanski i dodao da će oslobađajuća presuda izazvati šok u regionu.

– Pre svega mislim na Hrvatsku i Bosnu, dakle u onom delu gde je federacija BiH, ali još veći šok za Zagreb jer oni su Šešelju skoro presudili.

Prema njegovim rečima, ovo pokazuje da je pomirljiva politika Vlade Srbije uspela da se nametne u očima Evrope što doprinosi regionalnoj stabilnosti i Hag nije mogao da ignoriše ovakvu vrstu politike, tako da je ovo, kako kaže naš sagovornik, zapravo i pobeda mirovne politike Vlade Srbije.

– Bez obzira koliko je Hag kao tribunal u mnogim slučajevima bio sklon drugima i vrlo oštar prema Srbima, pred kraj postojanja Haškog tribunala, pokazuje da ipak nastoji da na neki način se pokaže pravednim – objašnjava Lazanski.

S druge strane napominje da je Haški tribunal imao malu pravnu argumentaciju da Šešelja bilo kako osude.

Podsetimo, Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (Haški tribunal) optužio je u januaru 2003. Vojislava Šešelja da je podsticao zločine protiv čovečnosti i za kršenje zakona i običaja ratovanja na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine.

(Pravda, Mediji)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Miroslav LAZANSKI: Presuda ŠEŠELJU je šok za HRVATSKU koja mu je već presudila!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.