Predsednik Češke Miloš Zeman: RUSIJA Ukrajini treba da isplati odštetu za KRIM, a Kosovo…

Advertisement

Upozorenje

foto: AP

Predsednik Češke Miloš Zeman izjavio u Savetu Evrope da je ruska aneksija Krima svršen čin, a da je u slučaju Kosova primenjen princip dvostrukih aršina.

Govoreći o Rusiji i Krimu, Zeman je predložio da Rusija Ukrajini za izgubljeno poluostrvo isplati odštetu, bilo novčanu bilo u sirovinama.

Svi se nasmejali: Evo kako je VUČIĆ predstavio Ivicu DAČIĆA turskom predsedniku

Češki predsednik je tokom debate nakon svog govora na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope istakao da je ruska aneksija Krima svršen čin i citirao mišljenje bivšeg nemačkog predsednika Joahima Gauka da bi vraćanje Krima Ukrajini izazvalo evropski rat.

[adsenseyu5]

Direktni razgovori Rusije i Ukrajine bi mogli da vode do isplate kompenzacija Ukrajini za izgubljeni Krim, bilo novčane, bilo u sirovinama, predložio je predsednik Zeman, naglasivši medjutim, da je to samo njegovo lično mišljenje.

Nečuveni SKANDAL u Beloj kući: Tilerson Trampa nazvao MORONOM, ovaj ga pozvao na test inteligencije?!

Zeman je povodom Krima pomenuo ponovo otcepljenje Kosova čiju nezavisnost je deo međunarodne zajednice priznao i upozorio da je to očigledan primer primene dvostrukih aršina, budući da je Zapad nezavisnost Kosova priznao, a otcepljenje Krima nije, javlja češki radio.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Predsednik Češke Miloš Zeman: RUSIJA Ukrajini treba da isplati odštetu za KRIM, a Kosovo…"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.