Predsednik Češke Miloš Zeman: SRBI su od Kosovskog boja bili na braniku EVROPE

Advertisement

Upozorenje

foto: AP

Češki predsednik Miloš Zeman je uveren je da je dolazak migranata u Evropu organizovan i smatra da Evropi preti novi izbeglički talas sa Bliskog istoka i iz Afrike.

„Govori se o tome da je u Africi za migraciju u Evropu već pripremljeno minimalno nekoliko miliona ljudi. Zbog toga što je reč najvećim delom o muslimanima, čija je kultura nespojiva sa evropskom, ne verujem da je moguća njihova asimilacija“, rekao je Zeman.

Kada pogledate istoriju Evrope bio je to u stvari neprekidni rat sa muslimanima. Upravo je to Srbija doživela na sopstvenoj koži, između ostalog i na Kosovu Polju — tvrdi Zeman, govoreći o migrantskom pritisku na Evropu.

[adsenseyu5]

Na konstataciju novinara da je EU stalno pritiskala i ucenjivala Srbiju po pitanju Kosova i Republike Srpske i na pitanje kako bi Češka reagovala da je bila izložena takvim ucenama, Zeman kaže: „Svakom ucenjivaču treba se suprotstaviti odmah na početku. Jer ako ustuknete pred ucenjivačem, nećete ga primiriti već će imati sve veće i veće zahteve.“

Upitan o odnosu prema Rusiji, češki predsednik kaže da je on određen time što je Rusija značajan trgovinski partner Češke Republike.

„A moj interes je da podržim ekonomsku diplomatiju i da imam dobre odnose sa svim, ponavljam, svim značajnim zemljama, Šarl de Gol je to nazivao strategijom svih azimuta“, rekao je on.

Na podsećanje da je bio jedini predsednik u Evropi koji je pre američkih izbora podržao Donalda Trampa i na pitanje kako sada ocenjuje njegovu politiku, Zeman kaže: „Naravno da ću još sačekati sa ocenama, ali za sada se čini da radi ono što je biračima obećao pre izbora“.

Zeman smatra i da su sve obojene revolucije – od onih u arapskom svetu, do onih na primer u Gruziji i Ukrajini, završene potpunim neuspehom.

[adsenseyu1]

On je još rekao i da je novi „Put svile“ najveći infrastrukturni projekat u modernoj istoriji i procenjuje se da će vrednost te investicije biti 12 puta veća od sredstava uloženih u „Maršalov plan“, što govori o značaju te investicije.

Redžep ERDOGAN: Evropska unija primorava TURSKU da kleči 54 godine!

Zeman dodaje da Češka i Srbija imaju dobre odnose sa Kinom i da se po tome razlikuju od od nekih drugih zemalja članica EU koje pokušavaju da Kini uvedu embargo, a ne shvataju da je Kina danas najveća svetska ekonomija i da će svaki embargo na kraju da se okrene protiv njih samih.

(Skandalozno.rs, Izvor: Večernje novosti)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Predsednik Češke Miloš Zeman: SRBI su od Kosovskog boja bili na braniku EVROPE"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.