Profesor prava Filip Bobit: Donald TRAMP će biti prisiljen da da OSTAVKU!

Advertisement

Intervju

foto: Reuters

Vodeći profesor prava na Univerzitetu Kolumbija izjavio je da će Donald Tramp biti prisiljen da da ostavku zbog ustavne krize koju su uzrokovali njegov sin i zet, piše Evening Standard.

Imejlovi Trampovog sina nedavno su otkrili da se prošlog leta sastao s ruskom advokaticom Natalijom Veselnickajom, a prisutni su bili i Trampov zet Džerad Kušner kao i Paul Manafort, tadašnji vođa republikanske kampanje. Donald Tramp Jr. odgovorio je na ponudu „inkriminirajućih informacija“ o Hilari Klinton da je njome „oduševljen“.

[adsenseyu5]

Cilj mu je stvaranje dinastije

– Kakvi god bili ciljevi Trampove kampanje, već je dugo jasno da mu je najveći cilj stvaranje dinastije, nakon što je uništio dve vladajuće dinastije u svojoj poslednjoj kampanji. Otkaz se trenutno čini kao poslednja opcija, ali predsednik će se verovatno morati da se odluči za taj potez kako bi spasio svoju decu od zatvora i sebe od krivičnih progona – navodi profesor Filip Bobit.

Ako dođe do opoziva, to će biti zbog nuđenja mita

Bobit tvrdi da bi otkaz bio najbolja opcija za „izvlačenje iz nereda“ koji su stvorile optužbe o dosluhu s Rusijom tokom predsedničkih izbora. Profesor Bobit takođe navodi da će, ako dođe do opoziva umesto ostavke, Tramp biti opozvan zbog nuđenja mita.

[adsenseyu1]

– Tramp je Komiju rekao da će razmisliti o tome hoće li ga ostaviti na poziciji direktora FBI-a i zatim od njega zatražio prekid istrage dosluha sa Rusijom. Ovo je bilo nuđenje mita na isti način kao što je Nikson ponudio sudiji unapređenje da bi mu izašao u susret na sudu – kaže on.

Filip Bobit je nećak bivšeg američkog predsednika Lindona Džonsona i ugledni ustavni teoretičar sa tri diplome, sa Prinstona, Jejla i Oksforda.

Služio je kao posebni savetnik svim predsednicima nakon svog ujaka, osim Niksona, Džordža Buša i Donalda Trampa.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Profesor prava Filip Bobit: Donald TRAMP će biti prisiljen da da OSTAVKU!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.