RUSIJA: Haški tribunal nastavlja da stvara mit o srpskom narodu kao jedinom odgovornom za zločine!

Advertisement

Ministar Rusije

foto: Tanjug

Rusko ministarstvo spoljnih poslova smatra da Haški tribunal nastavlja da stvara mit o srpskom narodu kao jedinom odgovornom za zločine u bivšoj Jugoslaviji.

U saopštenju koje je objavljeno povodom presude lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću navodi se i da se nisu obistinila očekivanja Rusije da Tribunal bude institut pravde.

Rusija podržava MKSJ stvoren 1993. godine i otvoreno je govorila da Tribunal ne treba da postane mesto za obračunavanje ili instrument osvete, već da bude pravi institut pravde koja bi dovela do pobede pravde i zdravog razuma“, navedeno je u saopštenju uz konstataciju – „Ova očekivanja nisu se obistinila“.

Rusko ministarstvo navelo je da danas čak ni sudije Tribunala ne skrivaju da sud koristi sumnjive metode u svom radu. Treba imati u vidu, kako se dodaje, da MKSJ, ad hok ili provizorna institucija, deluje već više od 20 godina i da je potrošio milijarde za rad.

U saopštenju ruskog MSP se ocenjuje da bi bilo bolje da je novac utrošen u mirovni proces u zemljama bivše Jugoslavije.

„Tribunal je ignorisao rokove koje je postavio Savet bezbednosti UN za njegov rad i težak je teret na plećima svetske zajednice“, zaključuje rusko ministarstvo.

(Kurir)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "RUSIJA: Haški tribunal nastavlja da stvara mit o srpskom narodu kao jedinom odgovornom za zločine!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.