Zamenik direktora kompanije MiG: Srpski avioni Mig-21 nisu za modernizaciju!

Modernizacija ili ne?

Zamenik direktora kompanije MiG Mihail Globenko čovek broj jedan zadužen za prodaju ovog proizvođača na na vazduhoplovnoj manifestaciji “ La Burže“ koja se održava u Francuskoj poručio je da ne vidi perspektivu modernizacije srpskih popularnih MiG-21, dok su za modernizaciju MiG-29 spremni.

Golobenko kaže da modernizaciju migova 29 koči Srbija „iz samo njima znanih razloga“.

Posle najava da ćemo, prvo nabaviti, onda modernizovati ali prvo osposobiti našu više nego skromnu flotu MiG-29 juče je ruska agencija RIA Novosti prenela zanimljivu izjavu direktora MiG-a Sergeja Korotkova:

– Srbija je zainteresovana za modernizaciju svojih lovaca MiG-29 koja bi se sprovela u Rusiji. Trenutno Srbija traži najbolju finansijsku opciju za mogući projekat modernizacije.Međutim, kako je gospodin Globenko rekao njegov direktor to nije izjavio, barem ne na taj način.

Kako nam je Globenko ispričao, njegova kompanija je veoma zainteresovana za remont i eventualnu modernizaciju naših MiG- 29. Spremni su da pruže „low-cost“ opcije modernizacije kao i one skuplje koje bi naše lovce doveli do standarda rezervisanih za 4+ generaciju.

Što se njih tiče, oni nisu nikada bili problem u bilo kojoj priči kako za remont tako i za modernizaciju i ne žele da komentarišu neodlučnost(i) naše strane.

Golobenko ističe da, za razliku od zapadnih opcija, imamo svu neophodnu infrastrukturu i kako je posebno naglasio na kraju intervjua – „u remont i modernizaciju bi možda mogli da budu uključeni i srpski tehničari“.

Pogledajte ceo intervju za više detalja o tome kako MiG vidi svoje opcije u Srbiji:

(tangosix)

Budite prvi sa komentarom na članku "Zamenik direktora kompanije MiG: Srpski avioni Mig-21 nisu za modernizaciju!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.