Čuvena evropska monarhija „gaji“ zakone koji će vas ZASMEJATI do suza!

Advertisement

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay

Svojevremeno se ceo svet smejao činjenici da u Velikoj Britaniji i dalje važi da svaki taksi mora da nosi balu sena za svog konja, ali to nije jedini „neobični“ zakon koji je i dalje aktuelan.

Jedan doktorant sa Kembridža napravio je listu najzabavnijih zakona koji postoje na „Ostrvu“.

[adsenseyu5]

– Svaki nasukani kitovi moraju se ponuditi vladajućem monarhu. Tako da, ukoliko naiđete na nasukanog kita, zbog ovog zakona iz 1322. godine, nemojte ni pomišljati na to da ga nosite kući.

– Niko ne sme da uveze krompir iz Poljske bez napismene dozvole. Ako sumnjate u to da je krompir koji uvozite zapravo iz Poljske, batalite ga. Ovaj zakon je na snazi od 2004. godine, kada je uvezeno dosta zaraženog krompira iz ove države.

– Nezakonito je biti pijan u pabu. Još od 1872. godine na snazi je ovaj prilično neuspeo zakon.

[adsenseyu1]

– Ne smete nositi daske trotoarom. Osim ako ne istovarate „kočiju“, od 1839. godine zabranjeno je da šetkate unaokolo sa daskama jer možete da napravite gužvu.

– Članovi parlamenta ne smeju nositi oklop na zasedanju. Jeste nezgodno, ali svi političari moraju da poskidaju oklope i šlemove pre nego što parlament zasedne… Još od 1313. godine moraju da budu „nezaštićeni“ na sednicama.

– Nezakonito je tresti tepihe i krpe. Od 1839. godine zabranjeno vam je da tresete tepihe i krpe da ne biste prljali grad. Ipak, ako pre 8 ujutru istresete otirač – to je u redu.

[adsenseyu1]

– Sankanje je zakonom zabranjeno! Još od davne 1847. godine zabranjeno je sankati se niz sneg i led. Dobro razmislite pre nego što sa porodicom sednete na sanke i postanete najgori mogući kriminalci.

(Skandalozno.rs, Izvor: dnevno.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Čuvena evropska monarhija „gaji“ zakone koji će vas ZASMEJATI do suza!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.