Misterija: Ovaj natpis iz Šugboroua već 250 godina niko ne može da dešifruje!

Advertisement

Šta ovo znači?

Neobjašnjive i nerešene misterije širom sveta uvek u ljudima bude dozu radoznalosti i navode ih da pokušavaju da ih shvate.

Međutim, one su najčešće veoma teške za razumevanje i ljude “bacaju” u veliki problem, a među njima se ističe natpis iz Šugboroua.

Jedna misterija se istakla po svom sadržaju, ali i po godinama koje su protekle, a do rešenja ljudi nisu došli. U pitanju je  iz Šugboroua koji na prvi pogled nije ni po čemu poseban.

Ako gledate iz daljine ovaj natpis iz 18. veka, koji se nalazi u Stafordširu u Engleskoj, pomislićete da je ništa više od skulpturne verzije poznate slike Nikolasa Pusena.

[adsenseyu1]

Međutim, ako pogledate izbliza, primetićete slova DOUOSVAVVM — što je kod koji niko nije uspeo da dešifruje već 250 godina. Neki veruju da je u pitanju trag viteza templara koji su sakrili lokaciju Svetog grala.

Foto: Wikipedia/Paul Barlow

Smisao ovog natpisa su pokušali da dešifruju i najveći umovi sveta, među kojima se nalaze Čarls Dikens i Čarls Darvin. Prema nekim pretpostavkama, ovaj kod su ispisali vitezi templari.

Foto: Wikipedia/Naggie34

(telegraf.rs)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Misterija: Ovaj natpis iz Šugboroua već 250 godina niko ne može da dešifruje!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.