Misteriozna radio stanica emituje jedan isti signal i šifrovanu poruku od 1970. godine!

Advertisement

Šifrovana poruka

Misteriozna radio stanica poznata pod imenom “Buzzer” emituje jedan isti signal i poruku već više od 40 godina, tačnije od 1970. Poruka “U-V-B-7-6″ pročitana je na karakterističnom ruskom akcentu, a nakon nje sledi serija kodova sastavljena od reči i brojeva za koje niko ne zna šta znače.

Nakon što se pročita poruka, karakteristično zujanje radio frekvencije vraća se i traje nekoliko meseci. Mnogi ljudi su slušali poruku koju “Buzzer” emituje, ali njena suština i dalje ostaje tajna. Ne zna se da li je reč o nekoj ruskoj vojnoj tajni, ili je u pitanju možda atmosfersko istraživanje.

Buzzer” je kratkotalasna radio stanica nepoznatog porekla. Iako se zvuk tokom godina veoma malo promenio, on je uvek uključivao karakteristično zujanje, prekinuto nepoznatim glasom koji pročita poruku.

Zvuk se emituje na frekvenciji od 4625 kHz, i svako ko želi može da ga posluša. Godinama se smatralo da se poruka emituje iz grada Povarovo blizu Moskve, međutim u septembru 2010. godine lokacija se promenila. Ona se sada nalazi negde u zapadnoj Rusiji.

Najverovatnije je reč o nekoj tajnoj poruci ruske vojske, ali bez obzira na to, “Buzzer” je podstakao nastanak brojnih blogova i sajtova koji su napravili teoretičari zavere sa temom šta on zapravo emituje.

Za sada će poruka ostati tajna, a ukoliko želite, zvuk koji “Buzzer” emituje možete poslušati OVDE.

(skandalozno.rs, telegraf.rs)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Misteriozna radio stanica emituje jedan isti signal i šifrovanu poruku od 1970. godine!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.