NEVEROVATAN TEST: Na osnovu oblika lica odredite koliko ste inteligentni

Advertisement

oblik

Šta vaše crta lica kažu o vama? Pametni ili ne? Ove fotografije koje su napravili naučnici otkriće vam tajnu.

Piše li nam na licu koliko smo pametni? Mnogi kažu da visoko čelo znači i visok nivo inteligencije, a opet, mnogi drugi će reći da jednostavno imate manje kose. Ovo pitanje intrigira i naučnike, pa su zato odlučili da ispitaju „inteligenciju lica“.

Rezultati istraživanja ruskih i čeških naučnika o povezanosti inteligencije i morfologije pokazali su kako muškarce možete oceniti po crtama lica, ali ne i žene, piše Plosone.org.

Muškarce možete proceniti kao inteligentne ili ne po crtama lica, dok žensko lice, iako „govori“ o inteligenciji, posmatrač ne može proceniti nivo iste. Zašto? Jer prednost ima privlačnost – privlačnije žene se doživljavaju kao inteligentnije, što nije pravilo.

Istraživanje je pokazalo kako su inteligentniji ljudi oni koji imaju uže lice, tanju bradu, veći i duži nos. Suprotno, široko lice, masivna brada i manji nos govore i manjem koeficijentu inteligencije.

Ove dve fotografije i skice govore o standardima nižeg, srednjeg i visokog koeficijenta inteligencije kod muškaraca i žena.

(dnevno.rs)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "NEVEROVATAN TEST: Na osnovu oblika lica odredite koliko ste inteligentni"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.