OTVORILI SU GROB SALVADORA DALIJA: Naučnike ostavilo BEZ TEKSTA ono što su zatekli unutra (VIDEO)

Advertisement

umetnik

Foto: wikipedia

Španski forenzičari ekshumirali su u četvrtak ostatke čuvenog slikara Salvadora Dalija radi utvrđivanja očinstva na zahtev jedne Katalonke. Naučnici su uzeli uzorke kose, noktiju i kostiju, ali je javnost naročito zanimao odgovor na pitanje – u kakvom su stanju legendarni brkovi slavnog umetnika?!

Brkovi Salvadora Dalija i dalje su netaknuti, nakon 30 godina! To je otkriveno pošto su stručnjaci ekshumirali njegovo telo kako bi rešili spor oko utvrđivanja očinstva.

U prilično nadrealnoj situaciji, kovčeg sa ostacima Salvadora Dalija je izvađen u četvrtak, a uzimanju uzoraka je prisustvovalo samo pet osoba – sudija, tri islednika i asistent. Svilenkasta maramica pokrivala je umetnikovo lice, a onda je sklonjena i potvrđeno je da su brkovi i dalje tu!

[adsenseyu5]

Čovek koji je čuvao telo Salvadora Dalija još od 1989.godine pomogao je u radovima u kripti ispod Dalijevog muzeja. Kaže da je bio prezadovoljan kada je video umetnikove brkove još jednom.

Njegovi brkovi su i dalje netaknuti i u položaju „10 do 10“ – rekao je za katalonski radio misleći na položaj kazaljki na satu što je, nakon 27 godina, prilično fascinantno.

Stručnjaci kažu da je Dalijevo telo bilo toliko mumificirano i tvrdo da su morali da koriste testeru kako bi prikupili ostatke kostiju.

ĐOKOVIĆ iznenada stigao u Beograd da saopšti bitnu vest o karijeri?!

Umetnikovo telo uklonjeno je sa počivališta kako bi se rešio spor sa ženom koja tvrdi da je njena majka imala aferu sa slikarom. Ako Pilar Abel dokaže da je ona Dalijeva nezakonita ćerka, imaće pravo na deo ogromnog bogatstva, piše Metro.

(Skandalozno.rs/Izvor:E.S.,Dnevno.rs)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "OTVORILI SU GROB SALVADORA DALIJA: Naučnike ostavilo BEZ TEKSTA ono što su zatekli unutra (VIDEO)"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.