TEHNOLOŠKA REVOLUCIJA: Računare ćete u BUDUĆNOSTI otključavati srcem!

Advertisement

Ilustracija

foto: pixabay

Sistemu je potrebno oko osam sekundi da skenira srce po prvi put, a nakon toga može uvek prepoznati konkretno srce, otkrili su naučnici sa Univerziteta u Buffalu. Ova tehnika beleži oblik i veličinu srca, kao i kako se kreće.

Predložene primene uključuju pametne telefone, kao i bezbednosne provere na aerodromima, piše Daily Mail.

Voleli bismo da se koristi u svakom računaru, jer je svakom potrebna privatnost… Prijavljivanje i odjavljivanje je zamorno – kaže vodeći autor Venjano Ksu, profesor u Školi za inžinjering i primenjenu nauku Univerziteta u Bafalu.

 

[adsenseyu5]

Nijednom nisu otkrivene dve osobe s identičnim srcima, a srce ne menja oblik, osim ako pati od ozbiljne bolesti – rekao je.

Biometrijski sistemi koji se temelje na srcu koriste se već decenijama, najviše pomoću elektroda koje mere signale za elektrokardiogram. Ali ovo je prvi put da su stručnjaci odlučili iskoristiti geometrijske osobine srca za identifikaciju.

Sistem koristi slabi doplerski radar kako bi vam izmerio srce, a zatim vam konstantno motri srce kako bi bio siguran da nije došao neko drugi i počeo da radi na vašem računaru.

Znate li zašto se u ITALIJI još nije dogodio NIJEDAN jedini smrtonosni NAPAD džihadista?

Doplerski radar može proizvesti podatke o brzini s udaljenosti, tako da odbija signale u mikrotalasima.

Povratni signal pokazuje kako se kretanje posmatranog objekta promenilo, te može naučnicima da ponudi jasnu sliku o obliku srca, kao i o otkucajima.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor:Kolektiv.me)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "TEHNOLOŠKA REVOLUCIJA: Računare ćete u BUDUĆNOSTI otključavati srcem!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.