Tuzla: Proključala i voda i zemlja! – VIDEO

Misterija

Niko, pouzdano, još uvek ne zna šta je uzrok pojavi gasova koji su juče kasno poslepodne izbili u dvorištu jedne kuće u naselju Tušanj u Tuzli zbog čega je jedan porodica bila prinuđena da se iseli.

Nakon što su meštani primetili da se zemlja “puši“, i da je prostor dobrog dela dvorišta prekrivenog travom izuzetno topao, na nekoliko mesta počeli su otkopavati zemlju i čuli da „nešto u unutrašnjosti ključa“.

Iako niko od njih nije želeo javno da govori, kazali su da su odmah pozvali pripadnike Civilne zaštite koji su samo kratkim bušenjem površine ustanovili da se u utrobi zemlje događa neki proces.

Foto: Printscreen YoutubeFoto: Printscreen Youtube

“Bio sam sinoć do kasno na Tušnju i u ovom trenutku se ne može sa sigurnošću govoriti šta je uzrok ovoj pojavi. Uzeli smo analize i vode i gasova koji su izbijali iz zemlje. Sinoć je izmerena temperatura vode iznosila 92,4 stepena.

Da li je proces uzrokovan nekim stanjem u unutrašnjosti rudnika koji je, kako je poznato zatvoren, ili je reč o nekom površinskom procesu, zasad niko ne može tvrditi. Tek kad se izvrši analiza vode koju smo sinoć uzeli, moći će se preciznije govoriti o mogućim uzrocima ove pojave“, kazao je geolog Izet Žigić.

Foto: Printscreen YoutubeFoto: Printscreen Youtube

Inače na mestu gde je zemlja sinoć otkopana još uvijek izlazi para i sa nekoliko metara udaljenosti čuje se ključanje vode. Meštani, uglavnom, sa zabrinutošću gledaju na ovu pojavu, posebno što je, jednim delom, ispod njihovog naselja, bilo nekadašnje rudničko polje.

Samo stotinjak metara od mesta gde je „proključala zemlja“, nalazi se česma iz koje izvire sumporna voda.

Prema rečima jednog od starijih stanovnika Tušnja, zabeleženo je da je u prvoj polovini prošlog veka na ovom prostoru tražena nafta.

(Dnevni Avaz)

Budite prvi sa komentarom na članku "Tuzla: Proključala i voda i zemlja! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.