10 uobičajenih kozmetičkih proizvoda koji vas truju SVAKI DAN

Advertisement

Prepuno toksina

Naša tela konstantno apsorbuju iz našeg okruženja i komuniciraju sa njim; ona nisu odvojena od okoline.

Najveći organ tela, koža, je porozna, upijajuća mreža žlezda koja uvek oseća i u interakciji je sa spoljnim elementima.

Često uzimamo zdravo za gotovo egzokrine sisteme ljudskog tela, mrežu spoljnih žlezda.

Međutim, egzokrini sistem je prva linija odbrane našeg tela u borbi protiv patogena. Jedan od problema sa ideologijom ubrizgavanja patogena (vakcina) je da zaobilazi ekzokrini sistem, izazivajući neizbežno slabljenje prve telesne odbrane prilikom izloženosti patogenima.

[adsenseyu5]

Ovaj upijajući egzokrini sistem je takođe put kojim hemikalije ulaze u naš krvotok. Sa više od 10.000 veštačkih hemikalija koje vrebaju u proizvodima za ličnu negu, naša koža postaje ekperimentalno tlo. Prosečna osoba uzima više toksičnih hemikalija iz svog okruženja nego ikada ranije – i 90% njih nikada nisu bile testirane na bezbednost.

Hemijska jedinjenja koja su ispitivana izazivaju oštećenje ploda, genetske mutacije i rak.

Mi često nanosimo ove kancerogene proizvode direktno na kožu, sa vrlo malo obzira prema tome kako oni utiču na naše kratkoročno i dugoročno zdravlje. Dobra vest je da postoje zdrave alternative.

10 uobičajenih kozmetičkih proizvoda koji vas truju:

Sapuni: Sastojak popularnog antibakterijskog sapuna je triklozan, koji je povezan sa rakom i problemima sa štitnom žlezdom, a ima estrogene i androgene efekte na ćelije karcinoma dojke. Pri tom, površinski sastojci kao što je natrijum lauril sulfat uzrokuje kožnu alergiju. Za verziju bez hemikalija, pogledajte liniju čistih sapuna za ruke i telo iz Health Ranger Store.

[adsenseyu1]

Dezodorans: Naftni nusproizvodi i parabeni koji se koriste u dezodoransima negativno utiču na endokrini sistem organizma. Što je još gore, aktivni sastojak u antiperspirantima je neurotoksin: aluminijum. Blokiranjem pora, antiperspiranti takođe ograničavaju prirodne procese znojnih žlezda, zarobljavajući toksine u telu. Dezodoransi bez hemikalija deluju tako što neutrališu miris na izvoru, ubijaju bakterije koje ga izazivaju.

Karmin: Ako je toliko važno da se iz goriva i boje ukloni sastojak koji oštećuje mozak, zašto ga onda otvoreno prihvatamo ovaj otrovni element na usnama i u našim ustima? Dokazano je da prosečna žena u industrijskom društvu polako jede tri kilograma karmina tokom svog života. Sa koliko olova, katrana, formaldehida i naftnih destilata ona truje svoje telo dok to radi?

Maskara: Ovi proizvodi su često prepuni aluminijuma, retinil acetata, toksičnih polimera, vazelina i mirisa koji se mešaju sa hormonima.

Pasta za zube: Sintetičke boje, neurotoksičan saharin, fruorid i natrijum lauril sulfat koji čine većinu komercijalnih pasta za zube samo truju telo suzbijanjem žlezda, izazivajući rak u ćelijama. Za bolje rezultate, isprobajte kokosovo ulje ili glinu za pranje zuba.

[adsenseyu1]

Kreme za posvetljivanje: Često se koriste za lečenje hiper pigmentacije, a ovi proizvodi su obično prepuni žive, koja je toksična za ćelije.

Kreme za sunčanje: Jeftine, hemijske kreme za sunčanje su koktel hemikalija koje ometaju hormone i koje odlaze u krvotok i oštećuju metabolizam i reproduktivni sistem. Za alternativu koja deluje, prebacite se na botaničku SPF formulu na bazi cinka.

Tretmani za akne: Benzoil peroksid koji se nalazi u tretmanima za akne je povezan sa tumorom kože, primećeno je u ovoj važnoj studiji.

Lak za kosu: Ovi proizvodi zapravo izazivaju oštećenje pluća. Prvi simptomi trovanja lakom za kosu uključuju zamagljen vid, otežano disanje, pečenje očiju i bol u grlu.

Losioni za omekšavanje kože: Hemikalije u ovim losionima često potiču iz katrana kamenog uglja i sadrže arsen. Kada se apsorbuje, narušava normalne ćelijske funkcije i povezan je sa rakom kože. Za bolje rezultate i sigurnost, isprobajte losione na bazi biljaka ili umesto toga uzmite kokosovo ulje.

(Skandalozno.rs, Izvor: stil.kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "10 uobičajenih kozmetičkih proizvoda koji vas truju SVAKI DAN"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.