Čudno, ali je tako: Ove tri namirnice ne treba prati pre upotrebe

Advertisement

pečurka

foto: pixabay.com

Saznajte zbog čega ove tri namirnice ne biste trebali da perete pre nego što ih iskoristite:

1. Jaja

Ljuska jajeta često sadrži poseban premaz kako bi se jaje zaštitilo od bakterija. Voda uništava tu zaštitu pa jaja nije dobro prati, a nema ni potrebe.

[adsenseyu5]

2. Pečurke

Pečurke dobro apsorbuju vodu i zato nije dobra ideja prati ih, ili još gore, potapati. Ako to radimo one će izgubiti elastičnost i postati podložnije kvarenju.

Ako su baš jako zamazane, brzinski ih provucite kroz vodu i brzo obrišite papirnim ubrusom. Inače, zemlja sa gljiva uklanja se četkicom.

3. Testeninu

Vrhunski kuvari kažu da bi pranje testenine trebalo biti protivzakonito jer se na taj način uklanja skrob koji je kasnije potreban kako bi se sos dobro spojio sa testeninom. Kuvana testenina može da se stavi pod vodu jedino ako je predviđena za salate ili za vok.

(Skandalozno.rs, Izvor: 24sata.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Čudno, ali je tako: Ove tri namirnice ne treba prati pre upotrebe"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.