EFIKASNO: Evo kako da naterate sebe da PIJETE VIŠE vode

Advertisement

Ilustracija

Suvišno je govoriti o važnosti vode za organizam, ali uprkos tome mnogi ne unose dovoljne količine ili vodu menjaju sokovima i drugim napicima.

Tu naviku je potrebno promeniti, a mi vam predstavljamo četiri načina koji će vam pomoći da se naterate da pijete vodu.

Učinite je privlačnijom

Verovatno ste primetili da ste raspoloženiji za odlazak u teretanu ako imate dobru opremu ili ste motivisaniji za rad kada vam je sto uredan. Ova tehnika uspeva i kada je reč o vodi, pa zato izaberite lepu flašu iz koje ćete piti vodu tokom dana.

[adsenseyu5]

Dodajte prirodne ukuse

U vodu možete dodati prirodne ukuse, odnosno komadiće voća ili biljaka. Voda će na taj način biti ukusnija, ali i estetski privlačnija. Možete dodati limun, lubenicu, maline, ali i mentu i majčinu dušicu.

Tretirajte je kao predjelo

Voda je idealna za kontrolu apetita. Jedite manje porcije, a pre jela popijte čašu vode. Naše telo često zameni glad sa žeđu, tako da se možete osećati sitim ili barem manje gladnim.

[adsenseyu1]

Koristite aplikaciju za praćenje unosa vode

Za „pametne“ telefone postoje brojne aplikacije koje će vam pomoći da pratite unos vode. Aplikacije kao što je Waterlogged za iPhone, kao i Carbodroid za Android, pomoći će vam da redovno unosite vodu, a čak će vam slati i napomene da je pijete.

(Skandalozno.rs, Izvor: klix.ba, foto: pixabay)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "EFIKASNO: Evo kako da naterate sebe da PIJETE VIŠE vode"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.