Evo kako da budete zdravi: Ovih 5 stvari radite svakodnevno i očistite svoj organizam!

Advertisement

Zdravlje

Koncept detoksikacije ne mora delovati zastrašujuće. Uvođenjem jednostavnih navika u svakodnevicu vam može pomoći da pospešite zdravlja celokupnog organizma i osećate se najbolje što možete.

Pijte toplu vodu s limunom

Ujutro na prazan želudac popijte toplu vodu sa sveže isceđenim sokom od limuna. Limun će regulisati pH vrednost i pospešiti rad probavnog sistema.

Vežbajte

Brza kardiovaskularna vežba će vam pomoći u oslobađanju tela od toksina. Ako imate pristup sauni, svakako je iskoristite.

Jedite što više svežih namirnica

Neprocesuiranim i sveža hrana je najbolji način da provodite detoksikaciju na svakodnevnoj bazi. Povećajte unos namirnica kao što su kupus, cvekla i zeleno lisnato povrće jer oni pospešuju funkciju jetre.

Kuvajte sami

Istraživanja su pokazala da osobe, koje retko jedu kuvane obroke, imaju veći rizik od nakupljanja toksina u organizmu. Nikada ne možete znati na koji način je pripremljena hrana koju niste sami pripremili, stoga svakako počnite što češće kuhati.

Pijte zeleni čaj

Kafa je zdrava, ali prekomeran unos može uzrokovati anksioznost. Stručnjaci preporučuju da barem jednu šoljicu kafe dnevno zamenite sa zelenim čajem. On takođe sadrži kofein, ali i katehine koji pospešuju rad jetre i podstiču detoksikaciju.

(centarzdravlja.rs)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Evo kako da budete zdravi: Ovih 5 stvari radite svakodnevno i očistite svoj organizam!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.