Jedite ove namirnice i očistite na prirodan način svoja pluća od nikotina!

Advertisement

Očistite pluća

Određene namirnice svakako vam mogu pomoći da pročistite disajne organe.

Zapamtite da pluća ne možete u potpunosti očistiti samim konzumiranjem ovih namirnica, ali se barem u određenoj meri možete osloboditi toksina i samim tim smanjiti šansu da dobijete rak. S tim na umu, donosimo vam popis od nekoliko namirnica koje će vam pomoći u čišćenju pluća od otrova.

KUKURUZ ŠEĆERAC

Ova namirnica sadrži beta-kriptoksantin za koji se smatra da štiti pluća od karcinoma jer predstavlja snažan antioksidans. S druge strane, imajte na umu da je većina kukuruza šećerca na policama u prodavnicama zapravo GMO, pa konzumirajte isključivo onaj za čije ste poreklo u potpunosti sigurni.

SELEN

Reč je o zaista moćnom antioksidansu koji se može naći u raznim vrstama ribe poput tune, lososa i bakalara, ali i u jagnjetini, jajima i žitaricama. Naravno, preporučujemo vam da se držite jaja i žitarica i da izbegavate namirnice životinjskog porekla.

LUK

I beli i crni luk sadrže stvari koje imaju antikancerogeno dejstvo. Luk pomaže u sprečavanju mnogih bolesti, među kojima su infekcija i rak pluća. Zanimljivo je i da kod osoba koje već imaju karcinom sprečava rast novih ćelija raka.

[adsenseyu1]

ĐUMBIR

Ovo je još jedno snažno sredstvo za “izbacivanje” toksina iz pluća. Možete piti čaj od korena đumbira čime ćete sebi olakšati disanje, a komadić đumbira možete pojesti i uz obrok.

POMORANDŽE

Osim što su već uveliko poznati izvor vitamina, pomorandže takođe sadrže i kriptoksantin koji preventivno deluje protiv raka pluća.

KOPRIVA

Ova biljka prepuna je gvožđa, a veoma je korisna i kao sredstvo za dezinfekciju pluća i borbu protiv infekcija.

ČAJ OD BOROVIH IGLICA

Ovaj čaj se tradicionalno koristi za ispiranje usta i grla, ali može vam biti i dobar saveznik u borbi protiv raka pluća, kao i za prevenciju.

(LifeConnect)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Jedite ove namirnice i očistite na prirodan način svoja pluća od nikotina!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.