Kad budete pročitali šta sve stavljaju u SLADOLED na točenje…

Od čega je?

foto: pixabay.com

Sladoled je omiljena poslastica tokom vrelih letnjih dana. Ipak, stručnjaci kažu da u ovoj poslastici ima i nečega što nije tako lepo.

Istraživači su proverili čega sve ima u sladoledu, naročito u onom na točenje, i pored uobičajenih sastojaka, kao što su mleko, nemasno mleko, šećer i surutka, pronašli su nešto što i nije tako lepo.

Japanski naučnici tvrde: Ako jedete SLADOLED, bićete PAMETNIJI!

Sladoled je mešavina masti, nemasnih mlečnih čvrstih delova, šećera i emulgatora, koji su uz pomoć vazduha raspršeni u penu u vodeno-uljanoj emulziji.

Emulgatori, kao što je polisorbat 80, dodaju se da bi modifikovali sladoled tokom zaleđivanja.

Tako sladoled dobija glatku teksturu i ne rastopi se brzo posle serviranja.

Mono i digliceridi (E471) najčešće se koriste za sladoled, a tu su i lecitin E 322 i natrijum fosfat.

Isti principi koriste se i za milkšejk i zaleđen jogurt.

Sve ovo se nalazi u sladoledu jednostavno kako bi duže trajao, pa je zato najsigurnije napraviti domaći kod kuće.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/huffingtonpost.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Kad budete pročitali šta sve stavljaju u SLADOLED na točenje…"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.