Na LICU sve piše: Šta vam NE PRIJA – alkohol, šećer, gluten ili mlečni proizvodi?

Ilustracija

foto: publicdomainpictures.net

Loša ishrana i nezdrave navike u 90 posto slučajeva se odražavaju na koži – u obliku bora, crvenila, proširenih pora, bubuljica i drugih stvari na licu.

Koža je često ogledalo zdravlja, pogotovo kod određenih problema. Njihov najčešći uzrok je nezdrava ishrana, kao i loša tolerancija organizma ne neke namirnice.

Doktorka Nigma Taib predstavila je infografiku koja otkriva posledice u obliku četiri tipa lica – osetljivog na vino, odnosno alkohol, šećer, gluten i mlečne proizvode.

[adsenseyu5]

1. Vinsko lice
Tipični simptomi su naglašene bore između obrva, crvenilo oko očiju, spušteni kapci, proširene pore, dehidrirana koža s perutavim delovima duž obraza, crvenkasti obrazi i nos, kao i duboko usečene linije ispod nosa prema usnama. Uzrok je preterano konzumiranje alkohola. On dehidrira kožu što pogoršava izgled bora, a šećer u alkoholu uništava kolagen u koži.

2. Glutensko lice
Tipični simptomi su natečeni i crveni obrazi, akne koje se pojavljuju na vilici, kao i pigmentacijske mrlje oko brade. Pretpostavlja se da je oko 15 posto ljudi osetljivo na gluten, a najčešća posledica je „natečeno lice“ koje nastaje kao posledica upale, koju telo proizvodi u rekaciji na gluten koji ne može svariti. Koža postaje crvena, sa izraženim kapilarima

3. Šećerno lice

Kod lica pojedinca osetljivog na šećer, najčešći simptomi su bore i llinije na čelu, natečenost područja ispod očiju kao i osećaj suve, stanjenje kože. Takođe, česte su bolne, potkožne bubuljice koje se mogu javiti na bilo kojem području lica. Šećer je okidač procesa u kojem se molekule glukoze vezuju za kolagen, zbog kojeg on postaje krut, a koža gubi elastičnost.

[adsenseyu1]

4. Mlečno lice
Tipični simptomi su natečeni kapci kao i područje ispod očiju s izraženim tamnim podočnjacima. Često se javljaju i sitni bele bubuljice po licu, posebno na području brade. To sve mogu biti znakovi da organizam ne toleriše laktozu zbog gubitka određenih enzima. Neki od uzroka mogu biti i hormoni koji se danas često nalaze u mleku i mlečnim proizvodima poput jogurta, sira, pavlake.

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Na LICU sve piše: Šta vam NE PRIJA – alkohol, šećer, gluten ili mlečni proizvodi?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.