NEVEROVATAN UČINAK: Pogledajte ovaj kratak video koji će vas osloboditi stresa! – VIDEO

Ilustracija

Stručnjaci iz područja medicine, psihologije, prirodne i muzičke terapije tvrde kako su zajedničkim snagama uspeli da snime film koji će vas opustiti i barem nakratko umanjiti negativne posledice stresa.

Gledaoci koji su učestvovali u eksperimentu tvrde kako posebno odabrani kadrovi, u kombinaciji s muzikom i prirodnim zvukovima – imaju neverovatan efekat.

Stručnjaci su potvrdili kako postoje velike razlike u tome kako se osećamo kad se krećemo po vodi, vidimo sunce ili trčimo ulicama grada. Jedan od glavnih saveta bio je kako bi se ljudi prvo trebali osećati sigurno. Bitno je postići tempo približan tempu otkucaja srca i zatim ga polagano smanjivati.

Kad su snimili film, prikazali su ga grupi zaposlenih ljudi. Tokom filma pratile su se njihove reakcije i otkucaji srca. U 7 minuta gledanja filma publici se puls usporio za 10 odsto, a nekima i 25 odsto. Gledaoci su izjavili da su dobili osećaj unutrašnjeg mira i kako im je film bio ugodno iskustvo.

Film je snimljen u Danskoj, na zapadnoj obali Zealanda te je postao najbolja reklama za ovo turističko mesto.

Pogledajte video i uživajte u opuštajućem efektu koji će vam dobro doći:

(avaz.ba)

Budite prvi sa komentarom na članku "NEVEROVATAN UČINAK: Pogledajte ovaj kratak video koji će vas osloboditi stresa! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.