Ove NAMIRNICE usporavaju proces STARENJA kod žena

Advertisement

Ilustracija

Naučnici tvde da postoje određene namirnice koje usporavaju proces starenja od žena.

[adsenseyu6]

Naučnici tvrde da određene namirnice imaju blago seksističke tendencije, pa ženama produžavaju život – dok na muškarce baš i nemaju takav efekat.

Starost je svakako nešto čega se svi plašimo, ali je u isto vreme i stvar o kojoj ama baš niko zaista ne razmišlja sve dok to vreme ne dođe. Nažalost, ne možemo da izbegnemo starenje, ali zahvaljujući novim naučnim saznanjima možemo duže da uživamo u mladosti – makar žene mogu.

Pomorandže, jabuke, kruške, zelena salata i orasi na dobar način utiču na zdravlje nežnijeg pola i umnogome će doprineti većoj pokretnosti u trećem dobu.

Suštinski, dijete koje su bazirane na voću i povrću, a koje brane preterani unos šećera, soli i masti, preporučljive su.

Takođe, važno je hraniti se raznoliko i bez fokusa samo na određenim namirnicama. Navedenih pet samo bi trebalo da vam budu uvek pri ruci.

Doktor Mihael Greger, autor knjige „Kako ne umreti”, tvrdi da ukoliko žena nedeljno jede dve šake oraha sebi može da produži život. Prethodna istraživanja navode da orasi smanjuju rizik od srčanih napada, dijabetesa, raka dojke i prostate, kao i da smanjuju stres.

[adsenseyu1]

Naučnici su naveli da su podaci dobijeni na uzorku od 54.762 žene u prethodnih 30 godina. Ipak, kako bi ovakva ishrana zaista imala efekta, potrebno je da je praktikujete godinama – dakle, krenite još danas!

(Skandalozno.rs, Izvor: 24sata.rs, foto: pixabay)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ove NAMIRNICE usporavaju proces STARENJA kod žena"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.