OVIH pet namirnica treba jesti samo sirove

Advertisement

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Mnogi ne znaju da nisu svi proizvodi namenjeni termičkoj obradi, jer tokom kuvanja i pečenja izgube korisna svojstva.

Svako od nas od detinjstva zna koliko je povrće korisno u ishrani. Međutim, mali broj ljudi zna da termičkom obradom, ono gubi sve vitamine i minerale koji su neophodni za naše telo.

Hajde da vidimo koje povrće je u pitanju.

[adsenseyu5]

Beli luk

Beli luk, koji je prisutan u mnogim receptima, termičkom obradom gubi najkorisnija svojstva. Dakle, u sirovom belu luku može se naći: vitamin C, P i grupa B vitamina. Pokušajte da jedete sirovi beli luk. Ako ste ipak odlučili da ga pržite ili dodate supi ili čorbi, zapamtite da beli luk dodajete na kraju, kada je jelo spremno.

Ove namirnice NE TREBA JESTI na prazan stomak!

Paradajz

Paradajz je bogat magnezijumom i cinkom. Ukoliko pečete ili kuvate paradajz koncentracija korisnih materija će se smanjiti za 90%.

Špargla

Iako špargla još uvek nije veoma popularna u našoj kuhinji, ona je skladište hranljivih sastojaka. Špargle sadrže vitamine A, B, C, E, K i folnu kiselinu, koja je veoma važna za zdravlje žena. Kada se prži, gubi tačno polovinu korisnih svojstava.

[adsenseyu5]

Brokoli

Brokoli je obavezni deo svake zdrave ishrane i može da se pohvali vitaminima A, C i kalcijumom. Ako se kuva ili peče u rerni, korisna svojstva će se smanjiti za 40%.

Paprika

Paprika je lider među povrćem i sadrži vitamin C, koji je telu potreban za mnoge funkcije. Posle zagrevanja, njegova količina se smanjuje za 40%.

(Skandalozno.rs, Izvor: zenskimagazin.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "OVIH pet namirnica treba jesti samo sirove"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.