Pazite: Kilogrami koje možete izgubiti i kilogrami koje smete izgubiti su dve različite stvari

Advertisement

Ilustracija

Verovatno ste čuli za neku osobu koja je uspela u samo nedelju dana izgubiti čak 5 kilograma. Brojne dijete to obećavaju, ali to definitivno nije najzdraviji način mršavljenja.

Kada se pridržavate svih pravila zdrave ishrane i fizičke aktivnosti, u nedelju dana ćete izgubiti 1-2 kilograma. Ali, to nije kod svake osobe isto.

Sve zavisi o vašoj početnoj telesnoj težini i vašim navikama pre započinjanja programa mršavljenja.

Naime, što više kilograma viška imate, to ćete na početku brže gubiti kilograme i rezultati će biti dramatičniji.

Takođe, ako su vaše životne navike bile nezdrave, vrlo brzo ćete primetiti prve rezultate nakon usvajanja zdravih navika.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Ako se već hranite poprilično zdravo i redovno vežbate, suvišne kilograme će vam biti nešto teže skinuti. Ako na početku i izgubite više kilograma, treba da znate da je to samo izgubljena voda.

Kilogrami koje možete izgubiti i kilogrami koje treba izgubiti su dve različite stvari. Ako želite izgubiti suvišne kilograme tako da vam se oni ni ne vrate, onda to radite polako i sigurno. To je od 0.5 do 1 kilogram nedeljno.

Na taj način će rezultati biti trajni i lakše ćete ih kasnije održavati.

Ako zaista želite da brzo smršaju, a da ne narušite dugoročni efekat, stručnjaci preporučuju da smanjite dnevni unos kalorija i radite intervalne treninge.

To će vam pomoći da pospešite gubitak kilograma, a da ne preopteretite dnevni raspored niti usporite metabolizam.

(skandalozno.rs, centarzdravlja.rs, foto: pixabay)

1 komentar na "Pazite: Kilogrami koje možete izgubiti i kilogrami koje smete izgubiti su dve različite stvari"

  1. Forever F.I.T. je inovativni sistem upotrebe hranjljivih materija za čišćenje organizma i regulaciju telesne težine, kreiran da Vam pomogne da izgledate i osećate se bolje u tri jednostavna koraka: Clean 9, F.I.T.1 i F.I.T.2. Clean 9će Vam pomoći da započnete uklanjanje nagomilanih toksina iz Vašeg tela kako biste se osećali lakše i imali više energije. F.I.T.1 će promeniti način na koji razmišljate o ishrani i fizičkoj aktivnosti, učeći Vas kako da željeni izgled i zadržite. F.I.T.2 će Vam pomoći da izgradite čistu mišićnu masu, zategnete Vaše telo i završite transformaciju.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.