Pet neospornih razloga: Evo zašto je dobro PITI RAKIJU!

Advertisement

Ilustracija

foto: pixabay.com

Piti rakiju nije samo svojevrsni dokaz muškosti, niti u slučaju da pijete kvalitetnu rakiju statusni simbol. Konzumacija rakije može doneti i nekoliko zdravstvenih prednosti – naravno, ukoliko se ne preteruje s količinama.

Ukoliko vas bolja polovina ili bilo ko napadne zbog druženja s rakijom, iznesite joj jedan od ovih argumenata.

Produžuje životni vek.

Prevelike količine rakije, i bilo kojeg drugog alkohola, će vam definitivno skratiti životni vek, ali umerena količina vam ga može produžiti. I to zbog toga što antioksidansi pomažu u borbu protiv radikala koji su glavni uzrok starosti.

Oslobađa od stresa.

Ukoliko je pijete u umerenim količinama, rakija deluje na nervni sistem, tako da vas opušta. Ponavljamo – samo ukoliko je pijete u umerenim količinama.

[adsenseyu5]

Smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara.

Odlična stvar kod rakije je ta što sprečava stvaranje naslaga holesterola u vašem kardiovaskularnom sistemu, te vam pomaže da se smanji količina holesterola. A sve to drastično smanjuje opasnost srčanog i moždanog udara.

Pomaže u prevenciji prehlade.

Verovatno niste znali da rakija može da posluži kao odličan sirup za kašalj. Isto tako alkohol pomaže da se ubiju sve bakterije u grlu. Najbolji efekat ćete postići ako ga pomešate s toplom vodom i limunom.

Ne goji.

Evo odličnog argumenta – za razliku od gaziranih, pa čak i nekih „prirodnih“ sokova, rakija je alkohol s malim brojem kalorija! Ispijanjem rakije smanjujete holesterol u krvi i ne podižete kilažu.

(Skandalozno. rs, Izvor: frontslobode.ba)

[adsenseyu2]

3 komentara na "Pet neospornih razloga: Evo zašto je dobro PITI RAKIJU!"

  1. Milos Milosavljevic | 18. januara 2016. u 13:51 | Odgovori

    Apsolutno podrzavam sve navedeno i toplo preporucujem isto to drugima! 😉

  2. Саша Тодоровић | 28. maja 2016. u 18:37 | Odgovori

    Znao sam! 🙂

  3. Totalna dezinformacija i veliko neznanje,alkohol ima sposobnost ukoliko naigje na pogodno tlo da progresira ako u pocetku je bilo potrebno jedna casa kasnije je potrebno tri case za isto raspolozenje ne zaboravite da su i zacisnici o ALKOHOLU nekad bili umereni pijaci.Pazite sto pisete,netko drugi zna mnogo vise o alkoholu od vas.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.