PROVERITE: Bolje je da se uopšte ne umivate, nego da se UMIVATE POGREŠNO!

Advertisement

Ilustracija

foto: publicdomainpictures.net

Često je ono što radite pogrešno gore nego kada uopšte to ne radite. Tako je, verujte, i sa umivanjem. Da li grešite? Proverite u nastavku teksta.

Dva puta dnevno je potrebno prati lice – ujutro i uveče. Jutrom skidate masnoću i prljavštinu, koju je vaše telo izbacilo čisteći lice tokom noći, a uveče uklanjate prljavštinu koja se nakupila tokom dana da bi se noćno čišćenje neometano odvijalo.

[adsenseyu5]

Higijena

Pre čišćenja lica i umivanja obavezno operite ruke. Neverovatno je koliko ljudi ovaj korak zaboravlja. Ne želite da perete lice prljavim rukama, zar ne? Takođe, vrlo je važno kakav peškir koristite. Obezbedite nekoliko peškirića, koji su namenjeni samo za brisanje vašeg lica nakon umivanja. Po mogućnosti svaki dan koristite novi čisti peškirić za lice, jer sa umivanjem obično ne očistite svu prljavštinu, deo pokupite i peškirićem. Ne želite da sledeći dan to vratite na lice?

Sredstvo za čišćenje lica morate obavezno da uklonite, pazite da se ostaci ne zadrže na koži, jer može da dođe do isušivanja.

[adsenseyu1]

Pravi koraci

Važno je da odaberete odgovarajuće sredstvo za čišćenje, pH balansirano, koje je savršeno za vaš tip lica. Obično oni sa masnijom kožom koriste sredstva u vidu pene ili gela, a oni sa suvom u kremastijem obliku (sa dodatnim negujućim sastojcima).

Nije preporučljivo da lice umivajte ni hladnom i vrućom vodom. Mlaka je najidealnija, jer će zahvaljujući njoj vaša koža ostati hidratizovana i neoštećena. Imajte na umu i da sredstvo za čišćenje nije i vaš piling. Vama treba nežan čistač. Previše trljanja i pilinga može dovesti do isušivanja i uništiti vašu kožu.

Piling radite samo povremeno i to poželjno sa nekim prirodnim maskama.

(Skandalozno.rs, Izvor: lifepressmagazine.com)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "PROVERITE: Bolje je da se uopšte ne umivate, nego da se UMIVATE POGREŠNO!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.