ZDRAVO TELO

Recept: Napravite čudesnu tinkturu od đumbira

Ilustracija
foto: publicdomainpictures.net

Tinktura od đumbira veoma je korisna kod prehlada, posebno kod virusnih infekcija. Zahvaljujući tinkturi od đumbira upalni procesi u organizmu brzo nestaju. Ovaj preparat je odlično prirodno sredstvo za glavobolju, zubobolju, bolove u zglobovima i kod osteohondroza.

Veoma je efikasan i za lečenje upale grla, krajnika, angine, kao i za poboljšanje vida i povećanje seksualne aktivnosti kod žena i kod muškaraca.

Ali u poslednje vreme, tinktura od đumbira najčešće se primenjuje za mršavljenje, jer se pokazala kao veoma efikasno sredstvo u borbi protiv suvišnih kilograma.

Onima koje žele da urade korekciju svoje težine, preporučuje se da ovaj lek koriste ujutru i popodne, po 1-2 kašike, tokom jednog meseca. Posle napraviti pauzu – jedan mesec, pa ponoviti. Tinktura od đumbira efikasno smanjuje apetit i tonizira organizam.

Za pripremu lekovite tinkture biće potrebno: 300 gr korena đumbira, staklena tegla od 1 l, kvalitetna domaća rakija, 2 kašike meda, sok od 1 limuna.

Priprema: Dobro operite koren đumbira. Oljuštite i naseckajte na sitnije kriške. Stavite kriške đumbira u teglu i prelijte rakijom (do 2/3 tegle). Zatvorite poklopcem i ostavite na toplom mestu 14 dana. S vremena na vreme protresite. Zatim, tinkturu procedite, dodajte med, limunov sok i promešajte. Uzimajte po 1 kašičicu tri puta dnevno, pre jela.

Ovaj drevni tibetanski recept je veoma efikasan. Pročišćava krv, povećava imunitet i zaštitna svojstva organizma.

(uspesnazena.com)

  • Saveta

    Ja u jabukovo sirće nacedim limun, mera pola pola, na pola litra sirćeta pola litra soka od limuna, onda u to nasečem 30 listića đumbira i ostavim da mi odstoji jedno 20 dana, tako pripremljeno sirće koristim za salate, čorbice, sa malo naseckanog peršuna za morsku ribu i u čaj stavljam, na š0lju od 250ml. stavim kafenu kašičicu. Probajte izvrsno je.

Close