SAČEKAJTE: Pušenje nakon jela je 10 puta gore od „normalnog“!

Advertisement

Ilustracija

Većina pušača nisu svesni koliko štete nanose svom organizmu ovom navikom.

Snažna želja za cigaretom i poriv za pušenjem nakon jela nešto je s čim se može poistovetiti većina pušača.

Često je odmah zapale zato što misle da će se tako hrana brže probaviti, ali nauka ne podržava tu njihovu teoriju.

[adsenseyu5]

Naime, cigareta posebno iritira creva, ali i ostatak probavnog sistema koji tada utiče na celo telo.

Nikotin iz cigarete veže se za kiseonik u krvi jer se nakon jela, kada probavni sistem radi punom parom, lakše apsorbira.

Zbog toga pušenje nakon jela može uzrokovati čitav niz teških problema u probavnom sistemu, od iritacije do ozbiljnih bolesti.

Ljudi koji boluju od ulceroznog kolitisa i sindroma iritabilnog kolona trebalo bi da izbegavaju pušenje u širokom luku, a oni koji su pušači obavezno bi trebalo da se odreknu cigarete nakon jela jer pušenje dodatno pogoršava simptome njihovih bolesti i otežava probavu.

Brojna istraživanja pokazala su da je pušenje nakon jela 10 puta gore od „normalnog“. Tačnije, jedna popušena cigareta ima učinak kao njih 10.

[adsenseyu1]

Zato nakon obroka pričekajte minimalno pola sata pre nego što zapalite cigaretu.

(Skandalozno.rs, Izvor: zadovoljna.hr, foto: pixabay)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "SAČEKAJTE: Pušenje nakon jela je 10 puta gore od „normalnog“!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.