Saznajte kako da sami napravite hleb koji efikasno usporava starenje!

Ilustracija

foto: publicdomainpictures.net

Kvalitetna i adekvatna ishrana utiče na usporavanje procesa starenja. A ovaj hleb, nazvan „hleb koji usporava starenje“, trebalo bi da bude osnova svakog dobrog doručka.

—„Zdravlje i lepota direktno su povezani. Ako nam je uspostavljena ravnoteža u metabolizmu, hormonskoj aktivnosti i ukoliko nemamo manjak određenih, veoma bitnih minerala i vitamina u organizmu, onda će i naš fizički izgled biti daleko bolji.

Pogrešne kombinacije hrane, kao i konzumiranje namirnica koje nam nikako ne odgovaraju, oduzimaju u velikoj meri zdrav i lep izgled. Koža ubrzano stari, pojavljuju se celulit i lokalne masne naslage.

Dolazi i do poremećaja metabolizma, koji ne mora da bude očigledan do naših četrdesetih godina života“, rekla je svojevremeno dr Ana Gifing, koja je dobar deo svoje karijere posvetila hrono ishrani.

POTREBNO JE: 200 g heljdinog brašna, 200g integralnog pšeničnog brašna, 100g ražanog brašna, 1 prašak za pecivo, malo sode bikarbone, 4 kašike maslinovog ulja, pola kašike kima, 1 kašika semena lana, malo ruzmarina, pola litra vode

PRIPREMA: Pomešati sastojke i ostaviti ih preko noći da fermentišu. Zagrejati rernu na 250 C, smešu sipati preko pek-papira u odgovarajuću posudu i peći oko između 30 minuta i sat vremena. Sve zavisi koliko je hleb debeo, odnosno posuda velika.

(skandalozno.rs, zena.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Saznajte kako da sami napravite hleb koji efikasno usporava starenje!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.