Saznajte tajne recepte naroda sveta protiv starenja

Ilustracija

foto: publicdomainpictures.net

Žene širom sveta pokazuju na svom primeru da se može lepo i graciozno stariti i bez ikakve operacije i bez bilo kakve fensi kreme. Neke kulture koriste ono što nam sama priroda pruža. Predstavljamo vam njihove njihove načine u borbi sa godinama.

KINA

Čajevi su bogati antoksidantima koji očuvavaju mladost kože. Beli čaj i zeleni čaj sadrže antioksidant poznat kao EGCG (epigalokatehin galat), koji pomaže u borbi sa borama i podstiče oporavak ćelija.

Kinezi prave masku za lice mešanjem pudera zelenog čaja sa kuvanim belim čajem. Napravite i vi ovu masku i nanesite je na lice kako biste se oslobodili bora i koži podarili neprocenjive antioksidante.

INDIJA

Započnite dan kao Indijke, sa toplom šoljom čaja od đumbira. Skuvajte iseckani đumbir i med kako biste dobili čaj. Med ima prirodna antibakterijska svojsta i ublažava zapaljenja. Đumbir sadrži antioksidante koji sprečavaju lompljenje kolagena.

MEKSIKO

Poznato je da ruke prve pokazuju znakove starenja. Koža ruku prva gubi elastičnost. U Meksiku žene mešaju šećer i sok od limuna kako bi dobile piling za ruke. Kristali šećera uklanjaju mrtve ćelije kože, a sok od limuna sadrži alfa hidroksilnu kiselinu, koja se nalazi u mnogi tretmanima koji za cilj imaju usporavanje procesa starenja, a koja takođe skida jedan sloj mrtvih ćelija kože.

Kada skinete umrle ćelije, hidrantna krema bolje prodire u kožu.

POLINEZIJA

Možda ste već čuli za sok od nonija, koji je izazvao pomamu među modelima. Ali taj sok se već hiljadama godina pije u jugoistočnom delu globusa. U Polineziji koriste ovo voće zbog njegovih hidrantnih moći i zbog toga što pomaže u usporavaju procesa starenja.

Studije su pokazale da je noni delotvoran u uklanjanju i sprečavanju bora.

FRANCUSKA

Prema nekim studijama, ekstrakt zrna grožđa može povećati nivo antioksidanata u krvi. Ovaj ekstrakt je poznat i po tome što očuvava kolagen i elastin – proteine koji koži daju elastičnost i čvrstinu.

Ekstrakt grožđanog zrna najpopularniji je u Francuskoj. Morali biste da pojedete pola kilograma grožđa kako biste dobili isti efekat koji ostvaruje 50 grama ekstrakta.

(skandalozno.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Saznajte tajne recepte naroda sveta protiv starenja"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.