Ukoliko ne želite da ostavite cigarete, očistite bar pluća!

Izbacite katran

Kašljete? Za početak bi najbolje bilo da ostavite cigarete, a pluća bi, u svakom slučaju, valjalo očistiti. Naravno, na prirodan način, bez hemijskih preparata.

Cigarete sadrže preko četiri hiljade otrova, a veliki broj sastojaka je identičan onima koji se nalaze u toksičnim deponijama. Ova primamljiva navika u kojoj milioni uživaju, ostavlja teške tragove u plućima, gde se pored ostalih otrova talože i najopasniji: katran i nikotin.

Pušači bi trebalo da posvete posebnu pažnju svom telu i pravilnoj ishrani. U prirodi postoje namirnice koje pomažu izbacivanju toksina iz organizma. Među namirnicama koje čiste pluća, ove su najmoćnije:

SELEN

Izuzetno jak antioksidans koga možemo naći u brazilskim orasima, tuni i bakalaru, ali i lososu.

ĐUMBIR

Pored mnogobrojnih lekovitih svojstava, ovaj zaista čudesni koren, uspešnu čisti i pluća od nakupljenih toksina. Možete ga koristiti kao dodatak svim kuvanim jelima, kao začin ili kao čaj, nekoliko puta dnevno.

BELI LUK

Beli luk je poznat i kao jedan od najjačih prirodnih antibiotika, sa moćnim antikancerogenim dejstvom, koji sprečava i stvaranje novih ćelija raka.

ČILI PAPRIKA

Potpomaže razgradnji viška sluzi u organizmu, pa tako i u plućima. Upravo kada konzumirate jaku, začinjenu hranu možete primetiti kako vam„curi nos”.

RECEPT ZA SIRUP ZA ČIŠĆENJE PLUĆA

U litar vode sipajte 100 g mladih borovih iglica, 1 cm očišćenog svežeg korena đumbira koji ste prethodno narendali na sitne rende, i ostavite da se kuva oko dva sata na srednjoj vatri. Kada se prohladi dodajte sok od dva sveže ceđena limuna i 200 g domaćeg meda. Uzimajte kašiku ovog sirupa tri puta dnevno pre svakog obroka.

(skandalozno.rs, žena)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ukoliko ne želite da ostavite cigarete, očistite bar pluća!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.