Ukoliko ove namirnice jedete zajedno, možete ozbiljno ugroziti svoje zdravlje!

Advertisement

Izbegavajte ove kombinacije

Neke namirnice su kao stvorene jedna za drugu, dok određene kombinacije mogu da dovedu do zdravstvenih problema, pa ih treba izbegavati. Kada je najbolje jesti voće, a šta nikako ne ide uz jaja i mleko?

*Meso i krompir – Ovu veoma popularnu kombinaciju trebalo bi da izbegavate, jer se proteini vare u želucu, a skrob u tankom crevu, zbog čega kombinacija mesa i krompira znatno usporava metabolizam.

* Mleko i bilo što drugo – Mleko je kompletan obrok i uz njega ne treba ništa drugo jesti. Ali, kašičica meda i čaša mleka je dozvoljena, čak i preporučljiva kombinacija protiv mikroba.

* Kafa i jaja – Ovo je izuzetno loša kombinacija, jer polifenoli iz kafe smanjuju apsorpciju gvožđa iz jaja i nivo kalcijuma u kostima.

* Zeleno povrće bez skroba i mlečne proizvode – Sastojci zelenog lisnatog povrća koje ne sadrži skrob mogu da blokiraju apsorpciju kalcijuma iz mleka. Zato, umesto s mlekom, spanać kombinujte s belim mesom i ribom.

* Voće i bilo što drugo – Voće je izvrstan izvor vitamina i antioksidanata, ali sadrži i kiseline koje dovode do fermentacije u želucu, što može da uspori varenje druge hrane. Osim toga, da biste izbegli nadimanje, voće jedite na prazan želudac.

(novosti)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

1 komentar na "Ukoliko ove namirnice jedete zajedno, možete ozbiljno ugroziti svoje zdravlje!"

  1. hahahah, pogotovu ova slika gore kaze -ne jedite izgleda veoma opasno. Zaista ste sebi dopustili da ovakav tekst stavite na internet stranicu. Pa do sad bi nas bilo bar 3/4 na ovoj planeti kad bi smojeli i pili ono sto je “stetno“.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.