Vrlo jednostavan način da proverite da li je MESO sveže

Advertisement

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Stručnjaci predlažu da kupujete meso koje je uzgojeno na području u kojem živite. Osim informacija na pakovanju, indikator kvaliteta može da bude i njegov izgled.

Međumišićna mast: Iako mnogo ljudi smatra da je nezdrava, veliki deo arome mesa potiče od njegove masnoće, kaže Elisabet Rousik iz Nemačkog poljoprivrednog centra. Kvalitetno meso bi moralo da ima malo međumišićne masti, a to se vidi po belim prugama kojima je prošarano.

Evo kako da bez greške prepoznate POKVARENO meso – VIDEO

Boja: Idealna boja zavisi od toga o kojoj životinji je reč. Teletina bi trebalo da bude svetla, ali ne bela, isto kao i živinsko meso. Govedina treba da bude srednje crvene nijanse, ali ne i previše tamna, dok bi idealno bilo da svinjsko meso ima bledoružičastu nijansu. Svakako bi trebalo bežati što dalje od svih sivkastih nijansi mesa, naglašava Rousik.

[adsenseyu5]

Voda: Ako je meso koje se kupuje zapakovano, u pakovanju ne sme da bude vode. Ako leži u krvavoj vodi, to znači da je staro.

Čvrstina: Postoji još jedan način da se proveri da li je pakovano meso još sveže. Ako se pritisne prstom, mora se brzo vratiti u svoje prvobitno stanje – ne sme da ostane nikakvo udubljenje. A površina mesa mora “da blista”.

(Skandalozno.rs, Izvor: tportal.hr)

[adsenseyu2]

1 komentar na "Vrlo jednostavan način da proverite da li je MESO sveže"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.