Zabrinjavajući rezultati za ljude koji jedu POMFRIT



Istraživanje

foto: pixabay.com

Rezultati nedavnog istraživanja pronašli su vezu između prženih krompirića i većeg rizika od smrti.

Studija je pokazala da su ljudi koji jedu pržene krompiriće barem dva puta nedeljno u dvostruko većem riziku po život od ljudi koji ne konzumiraju krompiriće.

Iako rezultati nisu dokazali da krompirići direktno „ubijaju“ ljude, oni jednostavno pokazuju vezu između ljudi koji su preminuli i njihovih prehrambenih navika.

Pročitajte još i ovo:

Ova novinarka je 7 dana jela SAMO POMFRIT, evo šta joj se desilo

Naime, istraživači su ispitivali navike 4.440 ljudi starosti između 45 i 79 godina tokom osam godina. 236 učesnika studije preminulo je u nakon završetka istraživanja, to su upravo bili oni koji su jeli pržene krompiriće minimum dva puta nedeljno.

Nutricionistkinja Džesika Kording izjavila je za „Jahu“ da nije iznenađena ovim rezultatima.

“Prženi krompirići su hrana koja obezbeđuje mnogo kalorija, soli, transmasnih kiselina, a minimalno doprinosi nutrijentima koje poseduje“, rekla je – “Oni telu čine više štete nego koristi“.

Pročitajte još i ovo:

Mnogo zdravije: Evo kako da napravite POMFRIT bez trunke ULJA! – VIDEO

Ona ističe da je važno šta još osoba jede pored krompirića.

Na primer, nekoliko krompirića uz salatu će dovesti do drugačijih efekata po zdravlje za razliku od 200 grama pomfrita sa hamburgerom.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

Budite prvi sa komentarom na članku "Zabrinjavajući rezultati za ljude koji jedu POMFRIT"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.