ŽELITE DA DOČEKATE DUBOKU STAROST: Odmah u ishranu uvedite OVU NAMIRNICU

priroda

Foto: pixabay

Istraživanje sprovedeno u Kini povezuje gotovo svakodnevnu konzumaciju hrane začinjene ljutom paprikom s 14-postotnim smanjenjem stope smrtnosti.

Uočena veza bila je najizraženija kod osoba koje ne konzumiraju alkohol, prenose mediji.

Najveće smanjenje stope smrtnosti je zabeleženo kod osoba koje su ljute paprike jele sveže.

U ranijim studijima, tim naučnika, predvođen profesorima Klifordom Vulfom i Brusom Binom sa Medicinskog fakulteta na Univerzitetu Harvard, uspeo je da dokaže pozitivan učinak kapsaicina.

Navodno, kapsaicin u kombinaciji s QX-314 (poznatim derivatom lokalnog anestetika lidokaina) dovodi do uklanjanja osećanja bola, ali istovremeno ne uzrokuje ukočenost mišića i omamljenost.

Smatra se da kapsaicin utiče na oslobađanje endogenih opijata (endomorfina) u mozgu i tako dovodi do poboljšanja raspoloženja kod ljudi koji jedu ljute paprike ili jela u kojima se ovaj začin koristi.

Mediteranska ishrana: DIJETA koja produžava ŽIVOT

Otkriće grupe iz Harvarda moglo bi proširiti upotrebu ”ljutog spoja iz paprike” kao idealnog anestetika prilikom porođaja, u stomatologiji, kod lokalnih operativnih zahvata, itd…

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor:Fokus.ba)

Budite prvi sa komentarom na članku "ŽELITE DA DOČEKATE DUBOKU STAROST: Odmah u ishranu uvedite OVU NAMIRNICU"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.