ZDRAVO TELO

Znate li šta se dobije kada skuvate listove višnje sa pivom? POGLEDAJTE!

Ilustracija

Višnja kao voće spada u kategoriju hrane koja je superzdrava, odličan su izvor vitamina i minerala.

Njen glavni pigment crveni antocijan kojeg ima više nego u kupinama izvor je beta karotena, a ima ga 19 puta više nego u borovnicama i jagodama, a melatolin koji deluje antioksiodativno je važan regulator srčanog ritma i starenja.

Lišće i peteljke višnje se koriste u čaju koji pomaže izbacivanju kamena iz bubrega i mokraćnih kanala, smanjuje celulit, impotenciju, lišće višnje se koristi u preparatima za lepotu a pomaže kod uklanjanja peruti i otečenih kapaka.

Čaj je dobar i kod skidanja kilograma.

Odličan je eliksir za oporavak posle operacija, smanjuje upale, štiti nervni sistem. Dobar je kod nesanice i lečenju tegoba kod menopauze.

Recept

U ispravnu i neoštećenu emajliranu posudu stavite kašiku usitnjenog lišća višnje i kašiku cvetova kantariona.
Prelijte tu smesu sa tri čaše vrućeg piva. Stavite i kuvajte na laganoj vatri 40 minuta. Skinite sa vatre i ohladite.

Procedite kroz gustu cedaljku ili gazu i konzumirajte tri puta dnevno posle jela, s tim da je treća doza pred spavanje.

(infosavjetnik.com, foto: Wikipedia)
Close