90 posto tela mu je pokriveno crnim mastilom, uključujući i oči – FOTO

Crno mastilo

Printskrin: Instagram/adam.curlykale

Adam Kurlikejl bi bio pravi ljubitelj tetovaža da nije postao zavisnik od njih. Sada je njegovo telo 90 posto pokriveno crnim mastilom, uključujući i njegove oči. Za ovako veliki poduhvat, Adamu je trebalo deset godina.

Njegov hobi je veoma bolan, između svih tretmana koje je Adam radio, najbolnije je bilo tetoviranje očiju, ali on nema nameru da se tu zaustavi. Ovaj neobičan Rus je otkrio da mu je izražavanje kroz tetovaže pomoglo da prevaziđe depresiju i još neke prepreke u životu.

Adamu je sa 22 godine dijagnostifikovan rak, nakon čega je mesecima išao na bolne tretmane. Iako je savladao tešku bolest, Adamova koža je zadobila čudnu pigmentaciju nakon zračenja. Nakon lečenja se dugo borio sa depresijom i tada je upoznao tetovaže. Njegova prva tetovaža je bila sintagma “I am” (Ja sam), koju je istetovirao na ruci.

https://www.instagram.com/p/BgIzAvpBn6E/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_ufi_control

Tetovaže su, Adamu, pomogle da prihvati sebe.

– Bilo mi je teško da prhvatim sebe. Drugi me nisu prihvatali. Tetovaže su mi pomogle da opet otkrijem sebe i da shvatim da sam lep. – kaže Adam.

Adamovo prvo iskustvo tetoviranja je bilo jako bolno, ali tokom vremena njegov hobi je eskalirao. Za deset godina je istetovirao 90 posto svog tela, a ostale su mu još samo šake i stopala, koje takođe ima nameru da istetovira. Najsloženiji proces tetoviranja koji je imao je bio na očima i grudima.

https://www.instagram.com/p/Bfnac2XFyKr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_ufi_control

U narednih nekoliko godina, Adam će skroz pokriti svoje telo. Ono što je najzanimljivije je da je i sam postao tattoo majstor i da tetovira samog sebe, a za mesta do kojih ne može da dođe mu pomaže prijatelj.

– Mislim da ću uspeti da pokrijem 99 posto svog tela, a taj jedan posto ću zadržati kao svoju tajnu. – kaže Adam.

Iako su mu pomogle da povrati samopouzdanje, Adamovi prijatelji se nekad bune protiv ovakvog njegovog izgleda.

– Pre godinu dana sam istetovirao lice i situacija se zaista promenila, ljudi su počeli da me se plaše. – rekao je Adam. Ali, uprkos svemu, on uspeva da opsesivno sledi svoj hobi i nada se da će jednom postati alternativni model.

– Umreću ispunjen, a ne kao neko ko se plašio da rizikuje, kao neko ko je živeo ne slušajući mišljenje drugih, ali u harmoniji sa njima. Nisam tako drugačiji od ostalih: spavam, jedem, plačem i smejem se sa svima ostalima.

Nisam ništa ni gori, a ni bolji od svih ostalih. Ja sam jednostavno “JA” i to mi je dovoljno. – kaže Adam.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs/dailystar.co.uk)

Budite prvi sa komentarom na članku "90 posto tela mu je pokriveno crnim mastilom, uključujući i oči – FOTO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.