Ako ne očistite lišće ispred zgrade, kazna je do 100.000 dinara

Stigla jesen

foto: pixabay.com

Jesen je došla i u naše krajeve, pa ne čudi što je u prestonici lišča na sve strane. Iako mnogi uživaju u ovim lepim i jarkim bojama, ova slika pojedinim Beograđanima zadaje i velike glavobolje.

Naime, svi sugrađani koji ne pokupe lišće iz dvorišta, sa svojih parkinga, površina oko zgrada i sličnih mesta rizikuju da plate kazne od 10.000 do čak 100.000 dinara!

Vlasnici, odnosno korisnici stambenog objekta, dužni su da se staraju o površinama oko zgrada i njihovih ograda bilo da se radi o ograđenom ili neograđenom prostoru, propisano je Odlukom o komunalnom redu u Beogradu.

Drugim rečima, dužni ste da čistite lišće bilo da je reč o dvorištu, bašti, vrtu, internoj saobraćajnici ili parkiralištu. U suprotnom možete platiti ogromne kazne kada u kontrolu dođe komunalna inspekcija.

– Ako se površina oko zgrade ne drži u urednom stanju, predviđena je novčana kazna od 100.000 dinara za pravno lice (Skupština stanara), 50.000 dinara za preduzetnika, dok je za odgovorno lice u pravnom licu i fizičko lice predviđena kazna u iznosu od 10.000 dinara – rekli su ranije za “Blic” u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

Ukoliko ste za mislili da je za skupljanje lišča zaduženo isključivo JKP “Zelenilo Beograd“, znajte da je njihova nadležnost samo sakupljanje i odvoz opalog lišća sa travnjaka i čvrstih zastora.

Za održavanje javnih površina zadužena je i “Gradska čistoća”, njihova mesta delovanja su ulice, trotoari, trgovi, slobodni prostori između zgrada sa parking prostorima, podzemni prolazi, javna stepeništa i mostovi.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ako ne očistite lišće ispred zgrade, kazna je do 100.000 dinara"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.