Ako vaše dete previše vremena provodi na telefonu evo od čega sve može da oboli

punjenje

Foto: Pixabay

Upotreba mobilnih telefona utiče na tinejdžere veoma negativno, a o tome svedoči podatak da je svakodnevna upotreba društvenih medija samo tri puta na dan opasna po mentalno zdravlje tinejdžera. 

Naučnici su posmatrali 13.000 tinejdžera iz više od 1.000 škola u Engleskoj. Čak 28 odsto devojčica koje su koristile društvene mreže imale su veću anksioznost od ostalih. Dečaci su takođe pogođeni skrolovanjem po društvenim mrežama, ali znatno manje nego devojčice. 

To što provode sate na društvenim mrežama čini devojčice izloženijim sajbernasilju, gubitku sna i smanjuje njihovu fizičku aktivnost. 

Sve manje dece: Prirodni priraštaj u Albaniji u drastičnom padu

Društvene mreže same po sebi nisu krive za poremećaje, ali učestala upotreba može da ima uticaj na mentalno zdravlje devojčica. Najviše su u upotrebi WhatsApp i Snapchat.

Tinejdžeri se ne susreću samo sa anksioznošću već i sa dekoncentracijom, tugom, nedostatkom sna, piše Dejli mejl (Daily mail). Upotreba društvenih mreža doživela je ekspanziju između 2013. i 2015. godine. Procenat ljudi koji koriste društvene mreže stalno raste.

      

(Skandalozno.rs/izvor: superžena)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ako vaše dete previše vremena provodi na telefonu evo od čega sve može da oboli"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.