Bio je poznat kao BELI ĐAVO: On je jedini belac koji je ušao u vrh kineske mafije!

Kriminal

Džon Vilis jedini je belac koji je uspeo da se probije do vrha kineske mafije. Trenutno služi zatvorsku kaznu, a o njegovom životu piše se i knjiga „Beli đavo“.

Sve je počelo kada je tada 16-godišnji Džon, radeći kao izbacivač u bostonskom noćnom klubu, spasao u tuči jednog Azijata koji mu je ostavio broj telefona ukoliko mu nešto zatreba.

[adsenseyu1]

Džon (44), kojeg je otac napustio, a majka mu umrla, okrenuo je telefon nadajući se samo toplom obroku i krovu nad glavom, ali ubrzo su ga pokupila dva BMW-a i jedan mladi Kinez. Deset godina kasnije postao je broj 2 kineske mafije, poznat kao Bac Guai Džon, odnosno Beli Đavo.

FBI kaže da je Vilis jedini belac koji je uspeo toliko da se približi vrhu kineske mafije, koja se inače ne meša sa drugim nacionalnostima.

Vilis je pre hapšenja dospeo i na FBI listu 10 najtraženijih begunaca. Jedno vreme je čak bio i drugi na listi, odmah iza Osame Bin Ladena

Ipak, banda Ping On prepoznala je potencijal u Džonu, koji je brzo naučio kineski, i to dva dijalekta.

Počeo je kao sitan zelenaš, osiguravajući višim članovima mafije da uvek dobiju svoj novac. Međutim, njegova lojalnost kao ličnog telohranitelja Baji Minga, koji se visoko kotirao u lancu komandovanja u bostonskoj kineskoj mafiji, dovela ga je do desne ruke svoga šefa, odnosno do broja 2 među gangsterskim bandama.

[adsenseyu1]

Vilis je bio umešan u trgovinu drogom, kockanje i prostituciju. Sa šverca kokaina prešao je na oksikodon, kada je 2013. uhapšen zbog šverca 260.000 pilula vrednosti nekoliko miliona dolara.

Ne kaje se

Džon Vilis je sa An u vezi od 2005. godine

Džon Vilis je sa An u vezi od 2005. godine

Vilis je na sudu označen kao organizator i vođa „ogromne zavere“, a za svoje kriminalne radnje osuđen je na 20 godina robije. Ipak, on se danas ne kaje ni zbog jednog svog prljavog posla već jedino što više neće moći da viđa devojku Vijetnamku An Ngujen i njenu ćerkicu na čiji je deveti rođendan uhapšen.

An je čak morala i da svedoči na sudu.

(blic, foto: privatna arhiva)

Budite prvi sa komentarom na članku "Bio je poznat kao BELI ĐAVO: On je jedini belac koji je ušao u vrh kineske mafije!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.