Bivši američki vojnik slao otrovna pisma Putinu i britanskoj kraljici

Koverte

foto-ilustracija: pixabay.com

Bivši američki vojnik, koji je poslao pisma sa semenkama ricinusa u Belu kuću i Pentagon, saopštio je da je ista „otrovna“ pisma poslao predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i kraljici Velike Britanije Elizabeti Drugoj, navedeno je u sudskim dokumentima.

U utorak je objavljeno da su pisma koja, kako se pretpostavlja, sadrže tragove ricinusa, primljena u Pentagonu, Beloj kući i FBI. Kasnije je zbog sumnje da ih je poslao uhapšen 39-godišnji bivši vojnik Vilijam Klajd Alen Treći, koji je potom priznao da je to učinio.

U petak je bivši vojnik optužen po pet tačaka, a prete mu decenije zatvora.

On je priznao istražiteljima da je ricinusovo seme stavio u svaki koverat, a informisao ih je i da je pisma s istim sadržajem poslao i specijalnom tužiocu SAD Džefu Sešnsu, britanskoj kraljici i ruskom predsedniku, navedeno je u dokumentima optužnice.

Optuženi je, takođe, rekao da je stotinak semenki ricinusa nabavio preko interneta. Prema sudskim dokumentima, otrovna supstanca se nalazi u ricinusovom semenu. „Njeno izdvajanje je relativno lako i ne zahteva tehničko znanje“, navedeno je u zaključku optužnice.

Sadržina ricinusovih semenki može da izazove enteritis, povraćanje i grčeve, krvarenje organa za varenje, narušavanje vodeno-elektrolitnog balansa i smrt za pet do sedam dana.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Bivši američki vojnik slao otrovna pisma Putinu i britanskoj kraljici"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.