Brutalan napad na sopstvenu vrstu: Ogromna ajkula sa dva ugriza prepolovila drugu ajkulu – VIDEO

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Australijski ronioci su uspeli su da snime jedan potpuno neverovatan prizor. Oni su “uhvatili trenutak” kada jedna velika bela ajkula ujeda drugu i nanosi joj smrtonosne povrede.

Dramatičan snimak prikazuje neman od preko tri metra dužine, koju napadaju mnogo veće ajkule dok ona jede mamac pored ribarskog čamca.

Brutalni napad, koji je bio fatalan, završio se velikim ugrizom na sredini trupa ajkule žrtve. Uskoro je usledio još jedan takav ujed.

“Ovo je ogromna ajkula, dugačka 3 i po metra. Ali pogledajte samo veličinu tog ugriza! To je ogromno! To je ogromna količina energije koja vam je potrebna da biste tako ugrizli drugu ajkulu.”

“I sami morate da budete prilično veliki”, prokomentarisao je snimak profesor Mark Miken iz Australijskog instituta za pomorske nauke, za National Geographic WILD.

Miken ističe da su svi morski psi kanibali – čak i velike bele ajkule. Novija istraživanja pokazuju da morski psi jedni druge jedu hiljadama godina unazad.

Inače, ovi izuzetno retki snimci predstavljaju deo serijala koji se bavi istraživanjem života predatora, koji u divljini napadaju pripadnike sopstvene vrste.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

Budite prvi sa komentarom na članku "Brutalan napad na sopstvenu vrstu: Ogromna ajkula sa dva ugriza prepolovila drugu ajkulu – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.