Četiri SIGURNA ZNAKA: Evo kako da prepoznate najsočniju i najslađu LUBENICU

Ilustracija

U letnjoj sezoni omiljena na stolu brojnih ljudi je osvežavajuća i zdrava lubenica.

I dok omiljena “lopta” izgleda sveže, često se dogodi da nas nakon kupovine sadržaj potpuno razočara. Otkrivamo kako izbeći greške pri odabiru lubenice i kako prepoznati svežu.

Lubenica prerezana napola koja služi kao primer u prodavnicama, nikada ne bi trebalo da bude jedino merilo za kupovinu čitave lubenice.

Neupućenost u osnovne karakteristike sveže i zrele lubenice neretko završi razočaranjem nakon što je donesemo kući i isprobamo.

[adsenseyu5]

Ali, uz nekoliko pravila lako ćete među gomilom zelenih lopti pronaći onu sočnog sadržaja:

1. Šare na lubenici odaju njenu starost, tako da uvek birajte onu sa svetlijim šarama jer takve su zrelije i samim time ukusnije i sočnije.

Osim toga strana na kojoj je lubenica ležala na zemlji treba da bude žute boje, bela ili svetlozelena boja znak su nedovoljno zrelog ploda.

2. Obratite pažnju na težinu lubenice, ukoliko je za veličinu neočekivano lagana znači kako je njen sadržaj suv i nema dovoljno soka.

3. Ukoliko lubenica ima peteljku i ona vam može biti merilo svežine, naime, zavrnuta peteljka znak je zrelog i svežeg sadržaja.

4. Zvuk sočne lubenice treba da bude zvonak, pa je uzmite u ruke i člankom prsta kuckajte po njoj sa svih strana, ukoliko je zvuk tup, ne kupujte.

(Skandalozno.rs, Izvor: zadovoljna.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Četiri SIGURNA ZNAKA: Evo kako da prepoznate najsočniju i najslađu LUBENICU"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.