Čudan događaj u Švajcarskoj: 13 KRAVA izvršile samoubistvo?!

Oni piju kravlji urin

foto-ilustracija: pixabay.com

Trinaest krava jednog stada u Švajcarskoj skočilo je sa 50 metara visoke litice. One su provalile svoj obor i nekoliko ograda oko pašnjaka i trčeći se sunovratile u ambis u blizini Levrona.

Dvanaest krava je poginulo, a trinaesta, koja je pala na tela svojih saputnica, preživela je. Ona se trenutno nalazi na klinici za životinje u Bernu.

Krave su pripadale različitim vlasnicima, ali su sve bile zajedno na ispaši na pašnjaku lokalnog farmera. Par koji je vlasnik zemljišta kaže da su krave možda pojurile neke grabljivice i da su zbog toga pale ili skočile sa ivice provalije.

Norbert Teretaz, predsednik osiguravajuće kuće za poljoprivrednike u regionu, kaže da je ovakvo ponašanje krava vrlo neobično.

[adsenseyu5]

Osim toga, ostale životinje koje su bile na ispaši u neposrednoj blizini (četiri jaka), nisu delovale uznemireno, niti je kod njih bilo ikakvih tragova napada grabljivica.

Sličan skok krava u Švajcarskoj dogodio se 2009. u selu Lojterbrunen. U razmaku od samo tri dana, 28 krava i bikova misteriozno je skončalo u nekoliko stotina metara visokoj provaliji. Njihova tela morala su da se uklanjaju helikopterima. Tada se spekulisalo da su se životinje uplašile jake grmljavine, a zatim u trku preblizu pratile jedna drugu, pravo u smrt.

Pročitajte još i ovo:

NEVEROVATAN PRIZOR: Krava koja leti prema svetlećem objektu na nebu – VIDEO

Većina naučnika veruje da životinje nisu sposobne da počine samoubistvo. Čak i leminzi koji u popularnim mitovima sami skaču sa litice tokom sezone parenja, to ne čine namerno. Naime, oni instinktivno osećaju potrebu da promene stanište i bacaju se u more sa željom da ga preplivaju.

Uglavnom uginu od iscrpljenosti i davljenja.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net/Daily mail)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Čudan događaj u Švajcarskoj: 13 KRAVA izvršile samoubistvo?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.