ČUDO: Ova devojčica je jedina osoba u svetu koja ne oseća bol, umor i glad! – VIDEO

Čudo

foto: YouTube screenshot

Sedmogodišnja devojčica iz Hadersfilda Olivia Farnsworth jedina je u svetu osoba koja ne oseća bol, umor i glad.

Veruje se da je jedina na svetu s takvim retkim stanjem, a doktori su zaključili da nema hromozom 6.

Majka devojčice Niki Trepak (32) ispričala je kako je Oliviju pregazio auto i vukao je niz ulicu, ali ona nije osetila bol.

– Vrištala sam i ostala deca su vrištala, a Olivija je samo ustala i počela da hoda prema meni, te me je pitala što se događa – priča Niki za Dejli mejl. Udarac je bio jak i Olivija je mogla da ima ozbiljne povrede, ali je imala samo ogrebotine na bedru i nožnom prstu.

[adsenseyu1]

– Doktori veruju da ju je od povreda spasilo to što se nije prestrašila niti naprezala mišiće. Niki kaže da je Olivija prestala da spava danju kada je bila stara samo devet meseci. Kosa nije počela normalno da joj raste sve dok nije navršila četiri godine.

https://youtu.be/LrBvY1xKo7s

– Ne oseća glad. Mora da uzima lekove kako bi spavala. Jednom je odgrizla deo usne i nije rekla ništa. Živi kao i sva ostala deca, ali ponekad ima napade besa – kaže Niki koja još ima četvoro dece od 12, 10, šest i četiri godine.

Prema podacima, od 15.000 stanja vezanih uz poremećaje s hromozomima, 100 ih je vezano uz nedostatak hromozoma 6. Ali svi s tim stanjem nemaju iste simptome kao Olivija.

(dnevno.rs)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "ČUDO: Ova devojčica je jedina osoba u svetu koja ne oseća bol, umor i glad! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.