Da li i vi jedete JAFA KEKS na pogrešan način?

Slatkiš

foto: pixabay.com

Jafa keks je slatkiš koji se podrazumevao u nekim domovima, a generacije koje su odrastale uz jafu danas svojim mališanima serviraju ovaj keks kao desert.

Samo, kako vi jedete vaš jafa keks? Proizvođač konditorskih proizvoda McVitie uradio je jedno istraživanje kako bi utvrdio na koji način je najbolje jesti jafu. Rezultati su pokazali da je 35 odsto ispitanika jelo keks u dva zalogaja, prvo jednu polovinu keksa, pa onda drugu, sa jedenjem pomorandžinog dela i biskvita prelivenog čokoladom u isto vreme.

28 odsto su prvo jeli okrajke keksa, pa tek onda slasnu sredinu sa pomorandžom. Unajmili su eksperta za hranu doktora Stjuarta Farimonda da definiše pravi način jedenja jednom za uvek, piše Independent.

Po njegovom mišljenju, najbolji način da se jede jafa nije da u istom momentu zagrizete kombinaciju pomorandže, čokolade i vazdušastog biskvita. On savetuje da se prvo pojede keks po krajevima i da sebi onda ostavite savršenu sredinu sa sva tri sloja.

https://www.instagram.com/p/BfytkXtFcxI/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_profile_upsell_control

Iako je najpopularnija metoda jedenja keksa na pola, jedenje ovog keksa tako što se pojedu prvo krajevi, pa slasna sredina, je najslađi način da se ovaj keks pojede.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Da li i vi jedete JAFA KEKS na pogrešan način?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.