Da li je LOPTA koju je Tramp dobio od Putina Trojanski konj? – VIDEO

Teorija zavere

Putin uručuje loptu Trampu – foto: Tanjug/AP

Predsednik Vladimir Putin je američkom kolegi Donaldu Trampu poklonio vredan poklon – fudbalsku loptu s ovogodišnjeg Svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji.

Putin je Trampu loptu poklonio u Helsinkiju na zajedičkoj konferenciji za medije.

Advertisement

Ovaj lep i prigodan poklon je znak dobre volje i diplomatskih odnosa, ali mnogi poznavaoci ruskog sistema pitaju je li lopta samo poklon ili nešto više. Možda čak i neka vrsta špijunskog uređaja. Što i ne bi bilo čudno, s obzirom na činjenicu da je Rusija razvila neke od retkih prislušnih uređaja i metoda na svetu, što bi nas moglo podstaknuti na razmišljanje da je upravo poklonjenja lopta opasni Trojanski konj.

Upravo iz takvih razloga američka tajna služba će detaljno pregledati loptu, u to ne sumnjamo. Ali mogućnost da ih otkriju, Rusiju nije ni ranije sprečila da takve stvari napravi. Da ovo nije prvi put pokazuje i primer poklona kojeg su Sovjeti dali Amerikancima 1945. godine. U poklon je diskretno bio umetnut inventivni i suptilni transmiter koji je tako skriven bio u kancelariji američke ambasade sedam godina. Otkriven je samo zahvaljujući ludoj sreći.

Advertisement

Na samom završetku 2. svetskog rata ruska deca su američkom ambasadoru poklonila veliki, ručni rad, drveni pečat SAD. Ambasador ga je stavio na zid u svojoj kancelariji a da nije znao da je u njemu skriven uređaj za prisluškivanje. Sovjeti su prisilili pronalazača Leona Teremina da dizajnira poseban mehanizam koga su stavili u poklon, piše Biznis Insajder.

Ovom uređaju nije bila potrebna nikakva energija, a nije emitovao nikakve signale, a sve vreme skriveni mikrofon u poklonu je snimao sve razgovore koji su se vodili u kancelariji. Uređaj je uz pomoć radiofrekvencije preuzimao sve zvuke u kancelariji.

Bio je potpuno skriven sve dok britanski špijuni, koji su prisluškivali Ruse, nisu primetili ambasadorove razgovore. Uređaj je bio prvi takve vrste, a slični njemu kreirani su tek decenijama kasnije. Amerikanci taj put nisu znali šta se događa, a u sličnim nejasnoćama nalaze se i sada, posebno vezano uz moguće “sonične napade” koje su doživeli Amerikanci u inostranstvu.

Advertisement

Naime, zaposleni američkog Stejt Departmenta imali su niz simptoma nastalih zbog uticaja zvučnih frekvencija na sličan način koji je prouzrokovao i povrede mozga u Kini i Kubi.

(Skandalozno.rs, Izvor: express.hr)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Da li je LOPTA koju je Tramp dobio od Putina Trojanski konj? – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.