Da li su to biljke izgubile kalendar: Astrolog objašnjava šta se, zapravo, dešava sa prirodom

Ilustracija

foto: skandalozno.rs/Dalibor Ogrizović

Otresla šljiva koja je prvih dana jeseni počela da cveta u Nišu, a onda i jabuka u Čačku koja je istovremeno rađala i cvetala, samo su neki od brojnih primera zbog kojih su se mnogi zapitali – da li su to biljke izgubile kalendar.

Iako su se vlasnici ovih voćaka obradovali duplim rodom, neminovno se postavilo pitanje da li je ovo dobro i šta se dešava sa vremenom na našim prostorima.

Da će ova godina biti neobična, astrolozi su “proricali” još prošle.

Čudo u Čačku – foto: Čitalac Telegrafa/ Dragan Kolarević

OŠTRA ZIMA JE PRED NAMA

– Proleće je vrlo rano počelo, još u januaru imali smo cvetanja, u martu plodove, a opet je u aprilu bilo veoma hladno. Mundana astrologija, astrologija područja, upozorila nas je još prošle zime da će doći do određenih promena, te da ćemo umesto jedne, imati tri sezone – kaže astrolog Slobodan Vojnović.

Već sada Vojnović predviđa oštru zimu, jer će kada Saturn uđe u jarca zima biti u svojoj punoj snazi. Kako kaže, ta hladnoća će se ponoviti još dva puta, sve do decembra 2020. godine, kada nastupi potpuno novo doba.

To, kao i činjenica da se naš kalendar zadnji put menjao u 16. veku sugeriše da ćemo neke stvari morati ponovo da “naštelujemo“, tvrdi on.

RAVNODNEVICA ODAVNO NE POSTOJI

– Mislim da bi do nekih promena u načinu na koji računamo vreme ubrzo morati da dođe. Ko u to nije siguran, neka sam na ravnodnevnicu proveri da li su noć i dan iste dužine – uveriće se da već dugo nisu. Još je nedavno doneta odluka o ukidanju promene letnje-zimsko vreme. Mislim da nam je, kako bi se usaglasili sa astrologijom, kalendarom o godišnjim dobima, potrebne promene u kalendaru – kazao je on.

Šljiva procvetala usred jeseni – foto: Telegraf

DOLAZI NOVO DOBA

Dodao je da će ove promene na voću biti ništa u odnosu na veoma važnu 2019. godinu, a onda i decembar 2020, kada po njemu, nastupa potpuno novo doba.

– Čeka nas novo vreme, koje će doneti novi sistem vrednosti.

Tu pre svega mislim na novac i naftu, koji će da izgube na vrednosti, a onda i na promenu odnosa prema sredstvima propagandi i na nove tehnoglogije, koje se uveliko najavljuju, ali koje će veoma uticati na nas – kaže on.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Da li su to biljke izgubile kalendar: Astrolog objašnjava šta se, zapravo, dešava sa prirodom"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.