Da li znate da vam KRIGLA PIVA dnevno može spasiti život?

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay

Kako se ispostavilo, krigla dnevno vas može sačuvati od infarkta. Godinama nas lekari upozoravaju da alkohol može napraviti ozbiljne posledice na jetri i naravno celom kardiovaskularnom sistemu.

Javnost se uskomešala kad je Američka Kardio Asocijacija na svom redovnom godišnjem zasedanju objavila kinesku studiju da alkohol u nekim slučajevima može zaštititi srce.

[adsenseyu5]

Studija pokrenuta na državnom Univerzitetu Pen (Kina), pronalazi da pola litra piva dnevno značajno smanjuje rizik od infarkta. Tokom ove šestogodišnje studije praćeno je 80.000 zdravih Kineza i uticaj alkohola na zdravi holesterol tj. HDL.

Inače zdravi holesterol (HDL) izuzetno je bitan u borbi protiv lošeg holesterola čije tvorevine često zapušavaju krvne sudove.

Pivo više utiče na nivo HDL-a za razliku od žestokih pića. Primećeno je i da su učesnici koji su svakodnevno pili pivo imali značajno bolji nivo HDL-a za razliku od onih koji nisu.

Nivo HDL-a varira a ovom studijom je ustanovljeno da ljudi koji piju pola litra piva dnevno smanjuju opadanje HDL-a, piše viralnova.

[adsenseyu1]

Sama studija nije obuhvatila i one koji piju vino tako da se ne zna kako vino konkretno utiče na DHL.

1 komentar na "Da li znate da vam KRIGLA PIVA dnevno može spasiti život?"

  1. Sve dok nisam dobio infarkt gotovo vojnicki disciplinovano sam pio 1 flasu piva dnevno. Posle infarkta, 4 stenta i operacije srca, na klinici su mi rekli da zaboravim pivo. Jedino sto smem je casa crnog vina. U cemu je onda stos.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.